VRHL Video produceert kinderserie Starz voor Telekids

VRHL Video produceert kinderserie Starz voor Telekids

VRHL Nieuws

6 oktober 2017

Sinds deze week is de kinderserie Starz voor het eerst op televisie te zien. Het Alphense VRHL Video werkte samen met verschillende partijen om een uniek concept voor kleine kinderen vanaf 3 jaar uit te werken waarin muziek, samenwerking en creativiteit samenkomen. De nieuwe serie omvat acht afleveringen en is te zien op RTL Telekids Mini’s.

 

Het oorspronkelijke idee kwam van Monique de Waal, een van de zangeressen uit de vroegere meidengroep Kus. Zij bedacht een concept waarin drie feeën (Starz) samenwerken om de snode plannen van boze tovenaar Tunus te dwarsbomen. In 2016 zocht zij contact met verschillende andere partijen. Uiteindelijk is Starz een coproductie geworden van muziekproducent Soundwise (Eric van Tijn en Jochem Fluitsma), de theaterproducenten van Fabelfactory, artiestenmanager Dimperion, de videomakers van VRHL Video en de drie actrices en zangeressen Monique de Waal, Jantien Pols – Euwe en Yazmine Slaghuis. De laatste drie spelen de rol van de drie feeën.


Animatieserie met echte mensen
De combinatie van echte mensen in een geanimeerd decor maakt Starz extra bijzonder. Jaap Langhout van VRHL Video: “De animaties bevatten veel kleur, glitters en speciale effecten. Dat maakt het een magische wereld voor kinderen vanaf drie jaar. Zeven minuten lang worden zij betoverd door mooie verhalen en leuke liedjes. De feeën dragen bijzondere jurkjes waar jonge meiden helemaal gek van zullen zijn en maken van elke dag een feestje. Maar er zit ook een belangrijk educatief element in de afleveringen, want iedere keer lossen de Starz Magic, Glitter en Glowy problemen op door samen te werken en creatief te zijn. Tegelijkertijd bevat iedere aflevering ontzettend veel humor, waardoor zelfs de ouders zullen smullen van Starz.”


Toekomstplannen
RTL Telekids zendt het programma op werkdagen uit rond 11.15 uur. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering. Daarnaast verschijnt de serie op Videoland. “We zijn heel benieuwd hoe Starz wordt ontvangen”, vertelt Langhout. “We hebben alle vertrouwen in het concept, nu is het aan de kids en hun ouders om te genieten van de avonturen van Starz. We zijn nu bezig met de voorbereidingen om met dit unieke trio de theaters in te gaan.”


Meer informatie?
Wil jij meer weten over Starz? Neem dan contact op met Jaap Langhout: jaap@vrhl.nl.

Starz - Telekids

Yazmine Slaghuis, Jantien Pols – Euwe en Monique van de Waal als Starz Glitter, Glowy en Magic.

TAGS
Starz Video VRHL Video

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Nieuws

Jackson's vlog #1

Jackson, onze geweldige kantoorhond, heeft een vlog gemaakt. Bekijk 'm snel!

Lees meer

Uitgevers moeten samen strijden tegen Facebook en Google

Jeroen Cnossen (partner bij VRHL Publish) vertelt in een interview met Frank.News over hoe uitgevers ervoor kunnen zorgen dat advertentiegelden niet naar Google en Facebook gaan.

Lees meer

De nieuwste viral video: de Mannequin Challenge

Uiteraard stonden we bij VRHL ook even stil voor de nieuwste rage op social media: de Mannequin Challenge!

Lees meer

Nu ook bedrijfsaccounts op Instagram!

Goed nieuws! Sinds deze week is het mogelijk om een bedrijfsaccount aan te maken op Instagram óf om je huidige account om te zetten naar een bedrijfsaccount. Benieuwd naar de voordelen?

Lees meer

VRHL Content en Creatie start met VRHL/// Publish

VRHL Content en Creatie start samen met voormalig uitgever Jeroen Cnossen VRHL/// Publish. Een bedrijf dat niet zelf gaat uitgeven, maar zich volledig richt op de ondersteuning van mediabedrijven: van strategisch advies tot dienstverlening in de dagelijkse uitvoering.

Lees meer