De schattigste content voor ALAEU (vereniging labradoodles)

Dat we onze eigen ‘kantoorlabradoodle’ hebben, wist je misschien al. Maar wist je ook dat we tegenwoordig werken voor de Europese vereniging van fokkers van Australian Labradoodles (ALAEU)? De ‘ahh’s’ en ‘oooh’s’ vliegen je om de oren, als Roos de schattigste foto’s tegenkomt bij haar werk voor deze nieuwe opdrachtgever!

De vraag.

ALAEU staat voor Australian Labradoodle Association Europe. Deze vereniging hanteert strenge regels voor fokkers. Zo moet een fokhond honderd procent traceerbaar zijn en de fokker moet de Code van Ethiek volgen en een vakbekwaamheidsdiploma hebben. Ook zijn er regels voor de verkoop van pups. Met andere woorden: als je een labradoodle koopt bij een bij de ALAEU geregistreerde fokker, weet je dat het goed zit met je pup! Veel consumenten weten dat alleen nog niet. De ALAEU schakelde onze hulp in om daar verandering in te brengen.

De oplossing.

Het was best stil rond de ALAEU en haar leden. Terwijl er zoveel is om over te vertellen! De ALAEU heeft veel kennis in huis over de aanschaf en verzorging van Australian Labradoodles, en een schat aan foto’s waar elke hondenliefhebber warm van wordt. Daarom ligt de focus in onze aanpak op content. We starten met een contentstrategie, waarin we uitgebreid uiteenzetten wat het doel en wie de doelgroepen van de content zijn, wat die content moet uitstralen en welke kanalen we daarvoor inzetten.

De strategie mondt uit in aansprekende contentformats, zoals artikelen met praktische tips en scanbare informatie over Australian Labradoodles. Maar ook gewoon schattige foto’s van de honden. Want zeg nou zelf: met deze plaatjes wil iedereen wel een labradoodle mee naar huis nemen! Ook gingen we aan de slag met een nieuwe website (ontwerp en ontwikkeling) en nieuwsbrief. En natuurlijk met de creatie van de content op de kanalen zoals geadviseerd in de strategie.

Het resultaat.

De website is inmiddels live. Het deel voor de inlog is voor consumenten, het deel achter de inlog voor leden. Voor de consumenten delen we maandelijks artikelen en social posts, en adverteren we op de voor de ALAEU relevante kanalen. Ga de ALAEU dus snel volgen, als je gespamd wil worden met een cuteness overload en handige labradoodle-tips!