Wij zorgen voor…. De arbeidsmarktcampagne voor Marente!

Zorgprofessionals in de zorg zijn schaars. Maar ze zíjn er wel, merken we aan de campagne die we draaien voor zorgorganisatie Marente!

De vraag.

Voor de 10 zorglocaties en de 25 wijkteams van Marente zijn flink wat zorgprofessionals nodig. Daarom besteedt de zorgorganisatie veel aandacht aan de huidige medewerkers. Eind 2022 is Marente nog uitgeroepen tot Beste Werkgever. Over de campagne rond deze titel lees je hier meer.

Ook de werving van nieuwe collega’s een belangrijk punt van aandacht. Voor 2023 vroeg Marente ons aan de slag te gaan met een realistisch arbeidsmarktcommunicatieplan, waarmee de organisatie het hele jaar door als aantrekkelijke werkgever in de regio zichtbaar is.

De oplossing.

Marente heeft een professioneel team van HR- en communicatieprofessionals en heeft de werkgeverspijlers daardoor goed scherp. Die vormden een belangrijke basis voor het concept dat wij bedachten. Daaruit wordt duidelijk dat Marente goed voor haar medewerkers zorgt. Verhalen geven meer inhoud aan die boodschap. Veel content (foto’s, video’s en artikelen) was al voorhanden. Om kosten te besparen, adviseerden we Marente geen nieuwe content te maken maar het budget vooral in te zetten op het creëren van zoveel mogelijk zichtbaarheid in de regio. We zetten daarvoor social advertising, advertenties via Google en advertenties via diverse online nieuwsmedia in.

Gedurende het jaar werken we met diverse flights. In elke flight worden de resultaten tussentijds en aan het eind doorgemeten. Per platform weten we daardoor tot in detail welke verhalen wel en niet goed werken, of dat we misschien beter op de vacatures kunnen focussen. Ook verschilt per platform op welke werkgeverspijler we inzetten en op welke doelgroep we targeten. Elke flight wordt geoptimaliseerd en zo leren we steeds meer over wat wel en niet werkt. 

Het resultaat.

Aan het einde van het jaar zijn de advertenties op diverse kanalen meer dan een miljoen keer weergegeven. Dat heeft voor flink wat (soft) conversies én nieuwe collega’s gezorgd!

Ook personeel werven? Bezoek deze pagina of stuur een mail naar yvonne@vrhl.nl.