Terug van weggeweest: personeelsmagazine Bakker van Maanen

Jaren geleden maakten wij het personeelsmagazine van Bakker van Maanen. Nu is-ie terug van weggeweest, maar met een ander doel. Want waar de vorige magazines in het teken stonden van een nieuwe filosofie, over zelfsturende teams in de winkels, zorgt het nieuwe personeelsmagazine ervoor dat de honderden medewerkers met elkaar verbonden blijven.

De vraag.

Bakker van Maanen bestaat al meer dan 115 jaar en groeit nog steeds. Inmiddels zijn er meer dan zestig vestigingen, waar meer dan 900 medewerkers werken. Niet gek dat die medewerkers niet dagelijks met elkaar in contact staan. Om toch het gevoel van een kleinschalige bakkerij te houden, onderlinge verbondenheid te behouden en om elkaar te inspireren, vroeg Bakker van Maanen ons aan de slag te gaan met een personeelsmagazine.

De oplossing.

Bakker van Maanen had meer dan genoeg ideeën over wat ze in het magazine wilden vertellen. Het leek hen leuk om zowel medewerkers als leveranciers hun verhaal te laten doen. Bijvoorbeeld het verhaal van Dennis Ligtvoet, die al sinds 1999 bij de bakker werkt. Of dat van Jan Peter Reijngoudt van De Truffel, die al jarenlang de lekkerste chocolade maakt.

Uiteraard mocht een stuk geschiedenis niet ontbreken. Net zomin als Henk-Jans Handgemaakt, een van de pareltjes uit zijn carrière. En oh ja, aandacht voor duurzaamheid, daar moest ook ruimte voor zijn! Tijdens een redactievergadering bundelden wij al deze ideeën, waarna wij die creatieve brei structureerden middels een overzichtelijke redactielijst. Wij interviewden diverse medewerkers en Bakker van Maanen leverde algemene artikelen aan waar wij een redactieslag op deden. Vervolgens gingen we aan de slag met de vormgeving.

Het resultaat.

Aan het einde van het jaar lag bij alle medewerkers van Bakker van Maanen een mooi verzorgd personeelsmagazine op de mat. Met een terugblik op 2023 en de plannen voor 2024, verhalen van collega’s en zelfs een geheim familierecept om zelf thuis te maken.

Wil je weten wat Vrhl kan betekenen op het gebied van de productie van je magazine? Hier vind je referenties en onze werkwijze.