Lekker efficiënt: 1 opname, 9 video’s

1 script, 1 storyboard, 1 draaidag en 9 video’s. Daar kan het LUMC voorlopig mee vooruit. Dat is pas kosten- en tijdsefficiënt werken!

De vraag.

Als ‘universitair medisch centrum’, is het LUMC niet zomaar een ziekenhuis. En dat betekent dat er bij het LUMC ook niet ‘zomaar’ wat verpleegkundigen werken. Dat zijn professionals die niet schrikken van een ingewikkeld of zeldzaam ziektebeeld. Die supernieuwsgierig zijn. En die net dat stapje harder lopen. Om in beeld te brengen wat precies verwacht wordt van LUMC-verpleegkundigen, ontwikkelde het LUMC haar ‘Visie op Verpleegkundige Zorg’. Wij verzorgden de vormgeving van het inhoudelijke boekje dat daarover gaat. Maar deze case gaat vooral over wat we daarna deden. Want het LUMC wilde ook een wat minder grondige versie van de visie ontwikkelen, die voor iedereen makkelijk en snel te begrijpen is.

De oplossing.

We ontwikkelden een slimme infographic die de 9 essenties uit de visie kort en bondig uitlegt. Slim, omdat die infographic meteen de basis voor het storyboard voor de video vormt. En ook omdat de video als lange video kan worden gebruikt, maar óók kan worden opgeknipt in 9 losse video’s. Handig voor de socials! Omdat de 9 essenties écht goed moeten blijven hangen bij alle verpleegkundigen, illustreerde Nicolas per essentie een kleine tekening die de essenties letterlijk tot de verbeelding doen spreken.

Het resultaat.

Bij Vrhl werken we graag met professionele hosts (voor podcasts) en presentatoren, zodat we zeker zijn van een goede kwaliteit. Maar met interne uitingen als deze, kan het juist slim zijn om een collega te laten presenteren. Voor ons is dat altijd een beetje spannend; kan diegene wel spreken en wordt-ie niet ongemakkelijk van de camera’s? Maar met Romy – een van de LUMC-verpleegkundigen – ging het hartstikke goed! Een goed script en autocue helpen natuurlijk, maar credits gaan ook zeker naar het scoutwerk van de communicatiemedewerkers van het LUMC en naar Romy als presentatietalent. Wij – en het LUMC gelukkig ook – hadden niet tevredener kunnen zijn! De video is zowel intern, als extern op de socials van het LUMC gedeeld. LUMC’ers zijn natuurlijk trots als zij hun collega zien shinen. Dat zorgt direct voor wat extra betrokkenheid en aandacht, slim!