Nicolas Trottier

Gooi een willekeurig onderwerp op tafel en Nicolas ‘Wikipedia’ Trottier somt als een soort Alexa de leukste weetjes op. Levert interessante lunchgesprekken op over oorlogen tussen chimpansees, darmflora en andere gezellige onderwerpen. Verder verbaast hij klanten én collega’s regelmatig met zijn toffe illustraties en ontwerpen.

Trots op

“Ik ben nog niet heel lang bij Vrhl en ben niet snel trots op mijn werk, maar de valentijnsanimatie voor ANKO was leuk om te maken en is best geinig geworden.”

Slecht in

“Ik ben zeker geen ochtendmens en verzanden in details is wel een ‘valkuiltje’ voor me. Tezamen zorgt dit ervoor dat ik wel eens ‘wat’ later thuis ben ’s avonds…”

Bewondering voor

Kim Jung Gi, die kan echt ZIEK goed tekenen! En de laatste poster die boven m’n bed hing, was een schilderij van Modigliani. Inmiddels wel al verkleurd en weggehaald.”

Gek op

“Verse croissants en al het andere goede eten en drinken dat de wereld te bieden heeft. En dan na de dinner dip een snelle tekening maken die de mensch doet lachen.”

Hekel aan

“Gabbermuziek A.K.A. Hardcore/Hardstyle.”

Gedreven door

“Mooie dingen maken. Klinkt simpel, maar daar komt het wel op neer. En dan het liefst nét iets beter dan ‘de ander’.”

Bang voor

“Beetje zwaar wellicht… maar ‘teleurstelling’ is wel een dingetje.”

Zin in

“De illustratieopdracht voor het LUMC. We gaan infographics maken die beeldend uitleggen wat bepaalde afdelingen binnen de organisatie doen.”