Van magazine tot video: het KVGO op de kaart

Het grafische vak: wat ons betreft het mooiste vak van de wereld. Hoe leuk is het dan als het KVGO, oftewel het Koninklijke Verbond van Grafische Ondernemingen, aan de deur klopt? Héél leuk! In de zomer van 2022 gingen wij dan ook enthousiast aan de slag voor deze brancheorganisatie waar meer dan 600 grafische ondernemers lid van zijn.

De vraag.

Het KVGO had de wens om zichtbaarder te zijn en om de toegevoegde waarde van het lidmaatschap voor leden beter over de bühne brengen. Daarnaast werd er een nieuw contributiemodel gelanceerd en stond de algemene ledenvergadering op de planning. Tenslotte was er een nieuwe website in de maak, maar moest de huisstijl nog gefinetuned worden. Veel werk aan de winkel voor ons dus.

De oplossing.

We gingen voor deze opdrachtgever snel en praktisch aan de slag. Want er moest vooral veel gecommuniceerd worden.

Magazine

We introduceerden een mooi ledenmagazine, wat voor het einde van het jaar op de mat viel bij de leden en relaties. Het magazine staat vol verhalen van en voor leden, volgens een zorgvuldig door ons opgestelde bladformule. Alleen daarmee zorg je ervoor dat je blad ook bijdraagt aan je communicatiedoelen.

Video

Tegelijkertijd bedachten we het concept ‘het grafische vak doet iets met je’ voor de branchevideo die wij óók produceerden. Echte leden hebben daarin in de hoofdrol. Dat maakt het een catchy, aansprekende video, waarmee het KVGO de passie voor het vak laat zien, en vooral ook de impact die leden hebben met het werk dat ze doen.

Bekijk ‘m hier:  

Huisstijl

De vernieuwde huisstijl kreeg steeds meer vorm door het vormgeven van allerlei middelen, zoals de uitnodiging voor de ledenvergadering, een e-mailnieuwsbrief, een PowerPoint-presentatie voor het bestuur, een roll-upbanner voor een evenement en een algemene folder die samen met een begeleidende brief naar alle leden werd gestuurd.

Het resultaat.

Een vereniging die zichtbaar is, en waarvan leden weten én zien wat er allemaal gebeurt. Daarnaast heeft de pragmatische aanpak – door goede en consistente vormgeving – tot een complete huisstijl geleid. Dat biedt een sterke basis, waarmee het KVGO de komende jaren lekker door kan werken.