Quiz-app voor de bakkerij

Ambachtelijke bakkerijen onderscheiden zich door de kwaliteit van hun overheerlijke producten, maar natuurlijk ook door de kennis op de winkelvloer. Het is voor deze branche daarom belangrijk dat verkoopmedewerkers hun kennis over brood en banket, verpakken, verkopen, allergenen etc. op peil houden. En hoe kan dat beter dan spelenderwijs middels een speciaal voor hen ontwikkelde quiz-app?

De vraag.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij vroeg ons de app ‘Bakkersbrein’ te ontwikkelen. Een app waarmee verkoopmedewerkers van de bakkerij middels een snelle kennisquiz hun vakkennis kunnen testen, meten met anderen én kunnen ontwikkelen. In verschillende categorieën, zoals ‘groot brood’, ‘droog banket’, ‘chocolade’, ‘allergenen’ en nog veel meer moesten spelers meerkeuzevragen voorgeschoteld krijgen. En zo waren er nog wat wensen: de tijd wordt geteld, de score bijgehouden en het aantal foute vragen komt duidelijk in beeld, waarna de speler de goede antwoorden kan bekijken.

De oplossing.

Onze designer Maarten sprong een gat in de lucht, want die is gék op games. Hij ging aan de slag met het UX-ontwerp van de app. Deze werd getest en getest, totdat we overtuigd waren dat iedere bakkerijverkoopmedewerker de quiz ging snappen. Na deze fase hebben we een aantal weken onze developer Dennis niet meer gehoord of gezien: hij beet zich vast in de ontwikkeling. En dat alles onder de fanatieke leiding van Kim als online projectmanager, die de planning bewaakte, regelmatig ruggespraak had met de opdrachtgever en het ontwikkelde werk eindeloos doortestte.

Het resultaat.

Een attractieve, gebruiksvriendelijke maar vooral leuke app om te spelen, die inmiddels door heel veel medewerkers in de bakkerij regelmatig gespeeld wordt. De app is beschikbaar in de Apple Store en in de Play Store. Download hem gerust om eens te bekijken:

Apple Store: https://apps.apple.com/nl/app/bakkersbrein/id1151783327
Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=bakkersbrein.bespeak&hl=nl