Maarten van der Kroft

Maarten is een veelzijdige art director. Een echte ‘allrounder’ noemt hij zichzelf. “Ik kan jaloers zijn op mensen die zich gespecialiseerd hebben in één discipline en daar super goed in zijn. Maar het allrounden is lekker afwisselend én heel handig.” Zo maakt hij huisstijlen en logo’s, complete websites en brochures, maar gaat hij ook weleens mee naar een presentatie bij een klant.

Slecht in

“Plannen. Ik ben meer van het pluk-de-dag-principe. Een lange dag, want op tijd naar bed gaan is ook niet mijn sterkste punt.”

Bewondering voor

“Op internet is zoveel moois te vinden van ontwerpers, tekenaars en fotografen. Daar kan ik vol bewondering naar kijken. Het stijltje van Piet Parra bijvoorbeeld. Of het YouTube-kanaal van Zimri Mayfield, een ontzettende mafketel, maar ik word er blij van.”

Gek op

“De Thaise keuken! Niet dat je mij daarvoor wakker mag maken, want als ik dan eenmaal in bed lig moet je me lekker laten slapen.”

Hekel aan

“Ach, ik heb niet zo snel een hekel aan dingen. Maar die hysterische stem in de Kruidvat-reclames, die is wel erg. Of termen als ‘in je kracht staan’ of ‘iets uitrollen en borgen’. Brrr. En oh ja, plaatjes die in Word zijn geplakt. Of eigenlijk alles in Word. Een band plakken, ook geen hobby van me. En vergeten wachtwoorden. Verkopers aan de deur. Cookie-meldingen. Moet ik doorgaan?”

Zin in

“Vakantie natuurlijk! Wie niet? En daarna weer mooie dingen maken bij Vrhl.”