Nieuwe website voor Arbo Technische Groothandel

Nieuwe website voor Arbo Technische Groothandel

De website ‘Arbo Technische Groothandel’ is een initiatief van WTGCNV VakmensenDe Unie en RMU. Zij hebben de website speciaal ontwikkeld voor werkgevers en werknemers in de Technische Groothandel; denk aan groothandels in ijzerwaren, rioleringsartikelen of huishoudelijke toestellen. Op de website vinden zij alles wat ze moeten weten over Arbo in hun sector. Wij mochten aan de slag met de vernieuwing van de website.

De vraag.

De website bestond al een tijdje en was qua uitstraling niet meer van deze tijd. Dat gold ook voor de structuur. Sinds de ontwikkeling van de oude versie van de website waren de oorspronkelijke vier thema’s waarop de website was gebaseerd, uitgebreid met meer belangrijke onderwerpen. Die stonden wel ergens op de website, maar logisch was de opbouw niet meer waardoor informatie lastig te vinden was voor bezoekers. Terwijl die informatievoorziening juist het doel van de website is.

Het antwoord.

We startten met een structuur voor het websitemenu, die beter past bij alle thema’s die de Arbo Technische Groothandel nu heeft. Op basis van die structuur ontwierp Maarten twee varianten van de homepage, waaruit onze opdrachtgever kon kiezen. Deze leverden we aan als klikmodel, zodat de opdrachtgever alvast door de nieuwe website heen kon klikken. Met de keuze voor een van de ontwerpen werd meteen de toon gezet voor de vormgeving van de rest van de website. Ook daar maakten we een ontwerp voor, waarna we overgingen op de ontwikkeling.

Het resultaat.

De nieuwe website is live en bekijk je hier. Het grootste verschil met de oude website is de nieuwe, frisse uitstraling. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan typografie; meer witruimtes, helderheid en eenheid. Dat zorgt voor rust op de pagina’s, waardoor gebruikers beter kunnen vinden wat ze zoeken.

En ook de structuur is flink veranderd; die is een stuk overzichtelijker nu alle belangrijke thema’s terugkomen in het websitemenu. De themapagina’s zelf zijn logischer ingedeeld. Er wordt niet langer gewerkt met lange lappen tekst met hyperlinks, maar met korte introductieteksten met daaronder tegels die verwijzen naar de onderwerpen die onder een thema vallen. Wij schreven daar korte teksten voor. De nieuwe website is gemaakt in de laatste versie van WordPress en is dus het beste van het beste als het gaat om techniek en veiligheid. Na het opleveren van de website gaf Amber de medewerkers van de Arbo Technische Groothandel een training over het voor hun nieuwe CMS, zodat zij de website nu ook makkelijk zelf kunnen aanpassen. En voor de maandelijkse updates en ander onderhoud zorgen wij!