Animatie over coronamaatregelen voor LUMC

De corona-pandemie heeft veel druk gelegd op de zorg, en dus ook op het LUMC. Gelukkig is er ook weer steeds meer ruimte voor reguliere zorg, maar dat zorgt wel voor meer mensen in het Leidse ziekenhuis. Belangrijk dus, om de coronamaatregelen goed te communiceren naar iedereen die het ziekenhuis de komende tijd bezoekt. 

De vraag.

Het LUMC vroeg ons een animatie te maken die de maatregelen van het ziekenhuis duidelijk uitlegt. Daarnaast was de wens dat de animatie bezoekers geruststelt en laat zien dat men ook nu het ziekenhuis veilig kan bezoeken.

Het resultaat.

Een heldere animatie die stap voor stap uitlegt wat het LUMC van haar patiënten en bezoekers verwacht bij een bezoek aan het ziekenhuis. De combinatie van herkenbare beelden (zoals de gevel van het ziekenhuis), een passende voice-over en duidelijke illustraties die de tekstuele inhoud versterken, maakt deze animatie uitermate geschikt als instructie voor bezoekers. We hebben deze animatie (of eigenlijk twee animaties: één in het Nederlands en één in het Engels) binnen een week gerealiseerd. Zie hieronder het resultaat.

We hebben meer mooie opdrachten gedaan voor het LUMC, zoals deze.

In de afgelopen periode hebben we ook meer mooie opdrachten gedaan die te maken hadden met corona. Zoals: