Meer dan 50.000 mensen bereiken namens de kappers

Corona heeft ook de kappersbranche geteisterd. De ANKO wilde haar leden een hart onder de riem steken en tegelijkertijd consumenten stimuleren om gewoon naar de kapper te gaan. Uit onderzoek bleek dat zij dit best spannend vonden. Wij mochten daaraan bijdragen met een animatie en een slimme socialmediacampagne.

De vraag.

De ANKO vroeg ons een animatie in kerstsfeer te maken. Deze moest consumenten stimuleren om een afspraak te maken bij hun kapper voor de feestdagen. De boodschap: een bezoek aan de kapper is het mooiste cadeau dat jij jezelf deze feestdagen kunt geven. En het is veilig!

De oplossing.

Allereerst hebben we een prachtige animatie gemaakt, inclusief professionele voice-over en mooie muziek. En terwijl onze Nicolas druk aan het illustreren en animeren was, boog ons social team zich samen met de opdrachtgever over een slimme social strategie. Die komt neer op het volgende: met advertenties op Facebook en Instagram targetten we in eerste instantie op consumenten. Maar er zit ook veel potentie in het bereik van de kappers zelf. Hún volgers bestaan immers uit consumenten die de kapper in kwestie al kennen. Daarom zetten we ook een advertentie op die zich richt op kappers met als call-to-action: deel deze video en wees het mooiste cadeau voor jouw klanten! Naast social media stuurde ANKO zelf een e-mailing naar hun leden met een oproep om de video zoveel mogelijk te delen.

Het resultaat.

Naast veel positieve reacties van kappers, heeft deze campagne met een beperkt klikbudget, een waanzinnig mooi bereik opgeleverd. Meer dan 400 kappers hebben het bericht gedeeld met hun klanten. In totaal (organisch én betaald) hebben we met de campagne zo’n 50.000 mensen bereikt. En dan werd de video met een gemiddelde weergavetijd van 30 seconden ook nog eens goed bekeken.

Helaas zijn de kappers inmiddels weer gesloten en zullen veel mensen dit ‘mooiste cadeau’ helaas niet kunnen innen. Wij wensen de ANKO succes met het beantwoorden van alle telefoontjes die zij ongetwijfeld weer binnenkrijgen en hopen dat de kappers snel weer open mogen.