Doen wij redactie én vormgeving? Yes!

Magazines maken doen wij ontzettend graag. Hoe leuk dat KBO-Brabant ons vroeg om maandelijks de redactie én de vormgeving te verzorgen voor hun bestaande ledenblad ONS Magazine en dan ook nog voor vier regio’s. Daar hoefden wij niet lang over na te denken!

De vraag.

De provinciale KBO’s van Brabant, Gelderland, Limburg en Overijssel komen op voor de belangen van senioren. Landelijk én lokaal richten ze zich op thema’s als wonen, welzijn, zorg, inkomsten, zingeving en mobiliteit. Minstens evenveel van betekenis zijn ook allerlei vormen van ontspanning, ontmoeting en ondersteuning via de honderden lokale Afdelingen. Een belangrijk platform voor deze KBO’s is ONS Magazine, een gezamenlijk maandblad vol inspirerende artikelen voor in totaal bijna 190.000 leden.

De gemiddelde leeftijd van het ledenbestand ligt nu rond de 75 jaar. Dat willen de KBO’s graag uitbreiden en verrijken door ook jongere senioren aan te trekken. ‘Ook zij willen zich gehoord voelen en ze brengen bovendien een schat aan kennis en kwaliteiten mee.’ De KBO’s koesteren de huidige leden en willen tegelijkertijd zorgen dat ook zestigplussers hun verenigingen weten te vinden en zich erbij aansluiten. KBO zocht een nieuwe partner om de hele redactie en vormgeving op zich te nemen. En tegelijkertijd te verjongen. Dat is bij een maandblad als ONS Magazine een hele kluif. En laat daar nou nét onze kracht liggen.

De oplossing.

Deze KBO’s helemaal te ontzorgen. Tijdens de maandelijkse redactievergadering met het ervaren team van KBO-Brabant bepalen we de inhoud van het landelijke katern en het gedeelte voor Brabant. Ook met Gelderland en Overijssel stemmen we de inhoud af. Vervolgens gaan wij ermee aan de slag: we zetten onze eigen redacteuren en fotografen aan het werk. Limburg heeft een eigen redactie en levert zelf de content aan. Als alle tekst en beeld gereed is, gieten onze vormgevers dat in de herkenbare vorm die ONS Magazine zo prettig leesbaar maakt.

Het resultaat.

Het eerste vernieuwde ONS Magazine is onlangs – in vier versies – op de deurmat gevallen bij de leden. De eerste reacties zijn binnen en positief! Het volgende nummer wordt as we speak vormgegeven en voor het derde nummer zijn onze redacteuren en fotografen nu op pad. Elk nummer is een feest om te maken, want wat een mooie verhalen zijn er te vertellen en wat zijn deze KBO’s fijne clubs om mee samen te werken!

Wil je ook een magazine laten maken? Kijk hier eens!