AR-video versterkt beursbeleving én genereert leads!

Ikea liet zien dat Augmented Reality (AR) superhandig is om te zien hoe het meubel dat je op het oog had, in je eigen woonkamer staat. En in het vastgoed weet men de toepassing goed te gebruiken. Bij Vrhl zetten we AR-video’s ook steeds vaker in. Bijvoorbeeld voor BSL, om de beursbeleving te versterken!

De vraag.

Bohn Stafleu van Loghum (BSL, onderdeel van Springer Media) is het grootste mediabedrijf voor de gezondheidszorg in Nederland en geeft titels uit voor zorgprofessionals, zoals Nursing, Skipr en Zorgvisie. Tijdens een gesprek met BSL kwam AR op tafel, en van het een kwam het ander. Want zo’n digitale toevoeging in het echte leven, zou weleens een hele leuke toepassing tijdens congressen kunnen zijn. Indirect was de vraag dus: hoe zouden we de beleving van bezoekers kunnen versterken door middel van AR?

De oplossing.

We bedachten een leuke toepassing waarbij een medewerker van BSL het AR-onderwerp is. We maakten een mat met een QR-code en zodra de bezoeker die scant, verschijnt de medewerker op het scherm van de gebruiker óp de mat. In een interactieve video nodigt de medewerker je uit om mee te doen aan een prijsvraag, door te klikken op de knop die in beeld verschijnt. Die linkt naar een landingspagina waar de bezoeker het antwoord op de vraag kan geven. Uiteraard laat diegene zijn of haar gegevens achter, zodat er ook leads gegenereerd worden.

mockupBSL 1

Het resultaat.

We kunnen je wel uitleggen hoe het werkt, maar het is veel leuker om de BSL-medewerker in je eigen kantoor of woonkamer te plaatsen. Print de onderstaande QR-code uit, scan hem en zie de BSL-medewerker verschijnen. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!