Bepaal zelf wat je ziet in een interactieve video

Voor de promotiecampagne van de Collegebundel van Wolters Kluwer maakte VRHL een interactieve video. (Aankomende) rechtenstudenten zitten bij deze video achter het stuur en bepalen zélf wat ze gaan zien in de video.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Interactieve video’s zijn dynamische video’s waarbij de kijker zelf beslist wat hij of zij wilt zien. Op verschillende momenten in de video kan de kijker een keuze maken met aanklikbare buttons. Over het algemeen worden interactieve video’s langer én beter bekeken. Daarom worden ze steeds vaker als onderdeel van de marketingmix ingezet.

Video voor Wolters Kluwer

Zo ook voor de promotiecampagne van de Collegebundel van Wolters Kluwer. We bedachten een concept voor een interactieve video, schreven het script, filmden advocaat Marije Louisse en monteerden het geheel uiteindelijk tot een toffe interactieve video. De video is zowel op desktop als op smartphones en tablets te bekijken.

Dáárom een interactieve video

Super leuk natuurlijk, zo’n interactieve video. Maar waarom zou je kiezen voor een interactieve video?

  • Je kunt veel meer vertellen in één video. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere boodschappen en/of verhaallijnen onder de aandacht brengen. Ook kun je meerdere mensen aan het woord laten.
  • Je creëert meer betrokkenheid en interactie: de kijker bepaalt namelijk zelf wat hij of zij gaat zien. Hierdoor blijft hij geboeid! Een video is veel leuker als je zélf de touwtjes in handen hebt.
  • Je kunt gemakkelijker leads genereren en de conversie verhogen. Je kunt kijkers bijvoorbeeld direct vragen om hun mailadres in te vullen voor een whitepaper. Of hen de mogelijkheid bieden om direct een bestelling te plaatsen of aankoop te doen vanuit de video.

Mogelijkheden voor jouw organisatie

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van interactieve video? En of het ook geschikt is ter promotie van jouw product, merk of organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!