Zes Instagram-tips voor meer interactie en volgers

Branding, daar draait het om op Instagram. Met inspirerende, grappige of interessante foto’s en video’s kun je je volgers heel goed laten zien wie je bent en waar je voor staat. En omdat Instagram zo’n populair social medium is, wil jij daar natuurlijk zoveel mogelijk likes, reacties en shares scoren. Maar hoe kun je Instagram goed inzetten? En hoe krijg je meer volgers? Dit kan op talloze manieren. Hieronder alvast zes tips.

1. Plaats regelmatig content

Zorg ervoor dat je regelmatig content plaatst op je Instagram-account. Het is hierbij niet de bedoeling om heel veel foto’s in een keer te plaatsen en vervolgens een tijdje niets meer van je te laten horen. Als je veel content wilt delen, is het verstandig om dit te verspreiden over een bepaalde periode. Post bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks, dit zorgt voor continuïteit. Zo zullen volgers ook steeds meer naar je posts uitkijken.

2. Maak gebruik van #hashtags

Om meer likes te scoren is het verstandig om onderzoek te doen naar de meest populaire hashtags onder jouw doelgroep. Door populaire hashtags te gebruiken, kun je Instagram-gebruikers die anders nooit bij jou terecht zouden komen, naar je foto trekken. Hashtags zijn namelijk hét hulpmiddel om te zoeken en vinden. Welke hashtags je gebruikt, is afhankelijk van het soort post en je doelgroep. Met een beetje geluk liken deze gebruikers niet alleen jouw foto, maar gaan ze ook je account volgen.

3. Laat jezelf zien in video’s

Op Instagram kun je in je ‘feed’ video’s posten tussen de 3 en 60 seconden. Dit kan een nadeel zijn, omdat je hierin misschien niet alles kunt laten zien of vertellen. Maar het grote voordeel is dat je volgers altijd de tijd hebben om de video af te kijken, omdat die nooit lang duurt. Laat in een Instagram-video zien wie je bent en wat je doet. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen geven of laten zien hoe je een bepaald product maakt of gebruikt. Let op dat je video ook interessant is zonder achtergrondgeluid, bijvoorbeeld voor volgers die social media checken als ze even in de trein zitten of in de wachtkamer van de huisarts zitten. Instagram Reels mogen een langere lengte hebben, namelijk 90 seconden. In deze blog vertellen we meer over Instagram Reels.

4. Betrek je volgers

Betrek je volgers bij wat je doet. Laat ze bijvoorbeeld meedenken over een belangrijke beslissing binnen je bedrijf of organiseer een fotowedstrijd. Door gebruik te maken van een hashtag kun je foto’s gemakkelijk terug vinden en aan de hand van het aantal likes een winnaar kiezen. Wat ook goed werkt: vraag je volgers hun vrienden te taggen. Zo zien meer mensen je post, ontstaat er meer interactie en krijg je wellicht nieuwe volgers.

5. Kortingscode speciaal voor volgers

Door gebruik te maken van een promotie- of kortingscode voor je volgers, ontwikkel je interactie. Volgers zullen reageren, hun vrienden taggen en dit nieuws misschien zelfs met mond-tot-mondreclame verspreiden. Het is belangrijk om de promocode in de foto of tekst te noemen en bij de post een goede afbeelding en een bijpassende hashtag te gebruiken.

Hema

6. Benoem je fans

Om meer volgers te trekken is het belangrijk om je volgers direct te benoemen. Dit kan bijvoorbeeld door posts van je volgers te reposten. Dit houdt in dat je foto’s en video’s van andere gebruikers op jouw eigen Instagram-account deelt. Dit kan in een post maar ook in een ‘simpele’ story die slechts 24 uur zichtbaar is. Je volgers zullen dit vervolgens ook weer delen, waardoor nog meer Instagrammers de post zien en wellicht een kijkje op jouw profiel nemen.

Wil jij ook een goede contentstrategie voor het Instagram-account van jouw bedrijf, product of merk? Neem vrijblijvend contact met ons op!