Fleur onderzoekt brandedcontentplatform: “Een beetje als &C”

Fleur (20) is gek op content en social media. Even overwoog ze haar afstudeeronderzoek bij een Amsterdams bureau te doen. “Maar na vier maanden afstuderen in Alphen ben ik toch best blij dat ik binnen tien minuten op kantoor ben en dat ik eigenlijk alles wat ik leuk vind mag oppakken!” Ze vertelt over haar onderzoek en hoe het is om stage te lopen bij Vrhl.

Wat mág je dan allemaal oppakken?

“Ik ben nu bijvoorbeeld druk met een landelijke campagne over Graskaas. Heel gaaf, want die campagne komt bij ontzettend veel mensen terecht. Met de social campagne die vorige week live is gegaan, hebben we nu al 10.000 mensen bereikt. Verder houd ik een aantal contentkalenders bij en zorg ik dat die content op tijd wordt gemaakt en gedeeld, help ik bij het vullen van websites en controleer ik de vormgeefproeven van diverse magazines. Heel veelzijdig werk dus en alles heeft z’n eigen charme. Van zo’n website is het heel satisfying om te zien dat-ie steeds meer vorm krijgt. En een magazine van voor tot achter controleren op rare afbrekingen en interpunctiefouten is een lekker klusje waar ik me helemaal in kan verliezen.”

Heb je nog wel tijd voor je afstudeeronderzoek?

“Zeker. Ik werk twee dagen voor Vrhl en twee dagen aan mijn onderzoek. Dat doe ik op kantoor, dan kan ik me het beste concentreren. Thuis kom je sneller in de verleiding om toch even je kamer op te ruimen of naar buiten te gaan. Hier is iedereen aan het werk, dan kan ik moeilijk de hele dag TikTok-filmpjes kijken. En als ik vragen heb, kan ik die stellen.”

Je doet onderzoek naar het brandedcontentplatform Enjoy Holland, vertel!

Enjoy Holland is een product dat Jan een paar jaar geleden heeft bedacht. Recreatie- en horecaondernemingen uit het Groene Hart die aan hun zichtbaarheid in de regio willen werken, kunnen een video laten maken onder het label van Enjoy Holland. Dat wordt een ‘branded’ video, waar de onderneming natuurlijk in naar voren komt. Maar door de redactionele, inhoudelijke manier waarop de video wordt gemaakt en het feit dat die verspreid wordt vanuit Enjoy Holland, lijkt de content minder commercieel en is die écht relevant voor de mensen die ‘m te zien krijgen. Een beetje zoals &C van Chantal Janzen ook content voor bedrijven maakt.”

En wat onderzoek je dan precies?

“Jan heeft dat platform dus bedacht en ontwikkeld. Nu er iets staat wil hij weten wat hij kan verfijnen om dit product goed aan te laten sluiten bij de behoeften die ondernemers in de recreatiebranche hebben. Dat heb ik onderzocht. En of er eigenlijk wel behoefte is aan zo’n platform. Ik interviewde verschillende ondernemers over wat hun wensen zijn voor zo’n platform. Ik ben nu bezig om die interviews te analyseren, zodat ik op basis daarvan een advies aan Jan kan geven.”

Hoe is het om af te studeren bij Vrhl?

“Soms vragen mensen hoe ik mijn stage vind en dan kan ik oprecht zeggen dat ik het heel erg naar mijn zin heb. We werken voor veel mooie en grote opdrachtgevers, ook landelijk. De sfeer is leuk en ik voel me vrij en vertrouwd. Een van mijn vriendinnen loopt stage op een kantoor met veel oudere collega’s, waar ze zich aan kledingvoorschriften moet houden. Hier kan ik gewoon op mijn sneakers naar kantoor! Én ik heb een hele leuke afstudeerbegeleider. Roos heeft ook Commerciële Economie gestudeerd en studeerde twee jaar geleden af. Daardoor weet ze precies wat ik doormaak en kan ze me af en toe geruststellen, haha.”

Ook Janneke studeert bij ons af. Haar verhaal lees je hier.