VOA Magazine wordt VOA Jaarboek

Een mooi luxe bewaarexemplaar, vol met artikelen van vakredacteuren en met een stijlvolle vormgeving. Dat is het gloednieuwe VOA Jaarboek. Tot vorig jaar bracht de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) elk jaar vier VOA Magazines uit, maar dit jaar voor het eerst een echt VOA Jaarboek waarin ondernemers uit Alphen aan den Rijn en omgeving elkaar inspireren. Aan ons de eer om het boek te ontwerpen, vorm te geven en deels te schrijven!

Wat is de VOA?

De VOA is een ondernemingsvereniging in Alphen aan den Rijn met een lokaal en regionaal hart voor ondernemers en hun belangen. Met ruim 600 direct aangesloten leden en 300 retailbedrijven, aangesloten via de winkeliersverenigingen, vertegenwoordigt de VOA in totaal zo’n 1.000 bedrijven.

Van magazine naar jaarboek

Voorheen bracht de VOA vier keer per jaar het VOA Magazine uit, met nieuwsberichten, evenementen en achtergrondartikelen. Omdat de nieuwsberichten in deze magazines vaak snel achterhaald waren, neemt Voaonline.nl die actuele nieuwsberichtgeving nu op zich. De interessante achtergrondartikelen verschijnen nu eens per jaar in het VOA Jaarboek dat met ingang van 2017 het belangrijkste gedrukte communicatiemedium van de VOA is. Uitgevoerd als luxe bewaarexemplaar met een harde kaft en een stijlvolle vormgeving. Inhoudelijk bestaat het VOA Jaarboek uit drie hoofdstukken: journalistiek (interessante artikelen van ondernemers), almanak (overzicht van de VOA-leden) en branded content (inhoudelijke artikelen over ontwikkelingen in de markt). Het VOA Jaarboek wordt gedrukt in een oplage van circa 1.200 stuks en uitsluitend gratis verspreid onder leden van de VOA. Wil jij het VOA Jaarboek 2017 bestellen? Neem dan even contact op met de VOA.

Ontwerp, vormgeving en teksten

Nadat onze art director een ontwerp had gemaakt, schreven we diverse artikelen. Daarna gingen we aan de slag met de vormgeving. Dit is het resultaat:

Aankondiging op Facebook

Om het boek bij ondernemers in Alphen aan den Rijn en omgeving aan te kondigen, maakte we ook een leuke Facebookpost:

Wil jij dit ook?

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het schrijven of vormgeven van een jaarboek? Wij helpen je graag!