Spoedklus: vormgeving langverwacht rapport accountancysector

Toen de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) vlak voor de feestdagen onze hulp vroeg voor een spoedklus, zeiden wij direct ja. Leuke uitdaging, toch! Tussen de schalen kerstkransen, dennengeur en zuurstokken werkten onze vormgevers hard aan het langverwachte rapport ‘Spiegel voor de accountancysector’.

De vraag.

Sinds 2015 bestaat de Monitoring Commissie Accountancy. Een commissie die werkt aan het herstel van de geloofwaardigheid en het gezag van de accountancysector. Na vijf jaar heeft de commissie haar taak vervuld. De bevindingen wil zij in een eindrapport naar buiten brengen. Kleine uitdaging: het rapport telt 266 pagina’s en moet zo snel mogelijk in januari gepubliceerd worden.

De oplossing.

Héél veel kerstmuziek draaien op kantoor, kerstkransen en zuurstokken eten voor een flinke energy boost en gaan! O, en de strakke planning van onze projectmanager Iris natuurlijk! Tijdens de feestdagen bikkelde onze Verheulio’s gewoon door. Met als resultaat….

Het resultaat.

Een volledig vormgegeven rapport dat begin 2020 af is. De NBA heeft het rapport uiteindelijk op 14 januari officieel gepubliceerd. Landelijk werd hier direct veel aandacht besteedt door nieuws- en radiozenders.

mock-up-cover-rapport-Spiegel-voor-de-accountancysector
mock-up-binnenwerk-rapport-Spiegel-voor-de-accountancysector

Heb jij ook wel eens te maken met zo’n strakke deadline? Iris helpt je graag uit de brand.