Rustige site voor het Nederlands Slaap Instituut

Wie problemen heeft met slapen kan daarvoor terecht bij het Nederlands Slaap Instituut. Het instituut diagnosticeert en behandelt mensen die snurken of last hebben van een slaapapneu of insomnie. Het Nederlands Slaap Instituut had een verouderde website, met veel tekst, zonder beeld en hij was niet responsive. De vraag van de opdrachtgever was om een nieuwe overzichtelijke responsive site te bouwen, waarop patiënten snel hun weg kunnen vinden.

Heldere structuur

VRHL ging aan de slag met het ontwerp van de wireframes. Het design is vervolgens gepresenteerd in de vorm van een klikbaar model. Hiermee krijg je als opdrachtgever direct een gevoel bij de nieuwe website en kun je nog gemakkelijk zaken aanpassen. Gekozen werd voor een rustige en heldere structuur die bij de uitstraling van de kliniek past. Belangrijk was dat je altijd kunt doorklikken naar een andere pagina; er zitten geen ‘dead ends’ in de site. De bezoeker heeft overal op de site de mogelijkheid om contact op te nemen met het instituut. De site is uiteraard responsive en ziet er op mobiel, tablet en pc even goed uit.

nieuwe website

Beter in beeld

Onze fotograaf ging op pad om nieuwe foto’s voor de site te maken. De foto’s laten bijvoorbeeld zien hoe een slaaponderzoek in zijn werk gaat. Teksten van de vorige site zijn in eerste instantie overgenomen. NSI past deze zelf op de nieuwe site aan via het CMS. VRHL verzorgde bovendien in samenwerking met een andere partij de vormgeving van de slaapapneutest die bezoekers op de site kunnen doen. Ook is een infographic aangepast.

responsive design

Volop ondersteuning van VRHL Online

De site is gebouwd in WordPress. In het eigen custom VRHL WordPress CMS kan de opdrachtgever de site zelf eenvoudig beheren. VRHL gaf hem hiervoor een training. Een koppeling is gelegd tussen de site en het aanmeldsysteem voor nieuwe patiënten. Die kunnen zich dus gemakkelijk zelf registreren. VRHL ondersteunt het Nederlands Slaap Instituut met een supportabonnement, zodat kleine aanpassingen snel kunnen worden doorgevoerd.