Rebranding en jubileumlogo GGZ Rivierduinen

Als een huisstijl niet meer aansluit bij je organisatie, betekent dit niet altijd dat de hele huisstijl op de schop moet. Soms is een rebranding voldoende. Dat gold ook voor zorginstelling GGZ Rivierduinen. Vorig jaar ontwikkelden wij voor hen de huidige huisstijl door. Als kers op de taart mochten wij in 2020 ook hun 15-jarig jubileumlogo nog maken!

De vraag.

De huisstijl voldeed niet meer aan datgene wat de organisatie nodig had. Zodoende werd de huisstijl niet meer consequent gebruikt. Ook was de huisstijl wat stoffig geworden, en had een stevige opfrisbeurt nodig. Onderdeel van de opdracht vanuit was een eenduidige communicatielijn zowel intern als extern.

De oplossing.

Een doorontwikkeling van de huisstijl. Ons uitgangspunt: het logo van GGZ Rivierduinen. Ons doel: het creëren van een eenduidige huisstijl (vormentaal, beeldtaal, kleurgebruik, fonts) waarbij de drie communicatielijnen van GGZ Rivierduinen intact blijven (cliëntencommunicatie, interne communicatie en externe communicatie).

Het resultaat.

Na een analyse van de huidige huisstijl ontwikkelden wij een nieuwe versie. We leverden niet alleen een huisstijlhandboek, maar werkten ook diverse communicatiemiddelen uit.

Kleurgebruik-rebranding-huisstijl-GGZ-Rivierduinen
Kleurenpalet
Grafische-elementen-rebranding-huisstijl-GGZ-Rivierduinen
Grafische elementen
Beeldtaal-rebranding-huisstijl-GGZ-Rivierduinen
Beeldtaal:
Beelden die speciaal voor GGZ Rivierduinen zijn geschoten. Frisse foto’s, échte mensen. Medewerkers zijn in gesprek met cliënt. Aandachtig, geïnteresseerd, maar niet overdreven empatisch of vrolijk. 
Stramien-briefpapier-visitekaartje-rebranding-huisstijl-GGZ-Rivierduinen
Stramien briefpapier en visitekaartje
Vormgeving publieksversie strategie
Vormgeving-Facebook-omslagfoto-GGZ-Rivierduinen-Week-van-de-Psychiatrie
Facebook omslagfoto Week van de Psychiatrie
Variant Facebook omslagfoto Week van de Psychiatrie

15-jarig jubileum

In 2020 viert GGZ Rivierduinen haar 15-jarig jubileum. Om dit te vieren, mochten wij een speciaal jubileumlogo maken. Deze hebben we goed aan laten sluiten op de grafische elementen uit de huisstijl!

ontwikkeling-jubileumlogo-GGZ-Rivierduinen
Ontwikkeling jubileumlogo
Vormgeving roll-up banner 15 jarig jubileum

Is jouw bedrijf ook toe aan een frisse blik op de huisstijl? Of vieren jullie binnenkort een jubileum? Stuur onze grafisch denker Jan dan gerust een berichtje. We komen graag langs voor kop koffie of thee!