Online leads genereren met e-books

Peter van den Berg, eigenaar van Praktijk Doorleven, schreef verschillende e-books over verlies, rouw en stress. Met zijn praktijk helpt hij mensen omgaan met deze gevoelens, zodat zij kunnen doorleven. Peter schakelde onze hulp in om meer downloads voor zijn e-books te genereren.

De vraag.

Hoe kan ik meer downloads voor mijn e-books krijgen? Peter begeleidt mensen met inlevingsvermogen vanuit eigen ervaring. Hij schreef en reeks e-mails die je stapje voor stapje leiden naar een gesprek met hem. De eerste stap is natuurlijk het downloaden van een van de e-books; die overigens echt veel praktische tips bevatten.

De oplossing.

Samen met Peter hebben we zijn doelgroep in kaart gebracht en gekeken naar welke vragen zij hebben. Dat was voor ons de basis om een goede online advertising strategie te schrijven. Een belangrijk onderdeel daarvan is het zoekwoordenonderzoek. Op welke relevante woorden zoeken mensen in zoekmachines? Op die woorden willen we dat Peter meteen zichtbaar is met zijn e-books.

We zijn uiteindelijk gestart met een pilot campagne van een maand voor twee e-books ‘Stressloos leven’ en ‘Stil verdriet’.

Het resultaat.

In een maand tijd zijn Peters e-books 52 keer gedownload. Wat ons betreft een heel geslaagde pilot! Dat vond Peter trouwens ook. We zijn nu in overleg om de campagne een vervolg te geven en eventueel in de toekomst uit te breiden met meer van zijn e-books.