Leads verzamelen met LinkedIn

Wie op zoek is naar professionals in de zorg, kan terecht op Medische banenbank van Bohn Stafleu van Loghum (BSL). Het is een online platform dat specifiek gericht is op het verbinden van werkgevers in de gezondheidszorg met medische professionals die op zoek zijn naar banen. BSL zag kansen in het verzamelen van leads en kwam bij ons terecht voor een oplossing.

De vraag.

BSL had de wens om e-mailadressen te verzamelen van potentiële aanbieders op Medische banenbank. Denk aan HR-medewerkers en administratief medewerkers van zorgorganisaties, maar ook aan werving- en selectiebureaus die zich richten op vacatures in de zorg. Hoe ze deze adressen wilden verzamelen, wisten ze nog niet precies en dus kwamen ze bij ons terecht!

De oplossing.

We adviseerden een leadgeneratiecampagne op LinkedIn. Een groot voordeel aan deze leadadvertenties is dat het voor de gebruiker laagdrempelig is om zijn gegevens in te vullen. Er wordt niet verwezen naar een externe website, maar de gebruiker vult z’n gegevens in, in een formulier binnen LinkedIn zelf. Met een A/B-test testten we of onze aanname – een LinkedIn-formulier wordt eerder ingevuld dan een formulier op een landingspagina – klopte. We zetten dus ook een advertentie in waarmee gelinkt werd naar een landingspagina met een leadformulier.

De doelgroep vult z’n mailadres natuurlijk niet zomaar in en daarom bedachten we in samenspraak met BSL wat daar tegenover moest staan. Het werd een voor de doelgroep relevant whitepaper met tips om personeel te werven in de zorg. Wij verzorgden de redactie en de vormgeving van het whitepaper. Ook de LinkedIn-berichten voor de campagne creëerden wij.

Het resultaat.

De campagne liep twee weken en heeft flink wat leads opgeleverd. Het grootste deel kwamen binnen via het LinkedIn-formulier, de rest via het leadformulier op de landingspagina. Deze kennis nemen we mee in de volgende leadgeneratiecampagne voor BSL; daarmee werken we alleen maar met een leadformulier binnen LinkedIn.

Wil je ook gegevens van je doelgroep verzamelen? Mail ons via hallo@vrhl.nl en we denken graag met je mee.