Opvallende campagne: zorgvuldig omgaan met persoons­gegevens

Docenten en andere medewerkers van mboRijnland werken op dagelijkse basis met persoonsgegevens. Maar… hoe zorgen zij nu dat ze zorgvuldig omgaan met deze schat aan informatie?  Daar heeft mboRijnland wel wat tips voor! Wij bedachten een campagne om deze tips intern aan de man te brengen.

De vraag.

Mbo­Rijnland vindt het belangrijk dat alle medewerkers goed op de hoogte zijn van privacyregelgeving. Zeker nu de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht is. Aan ons de taak om via een campagne intern awareness te creëren voor privacy en omgang met persoonsgegevens.

De oplossing.

OPVALLEN en nieuwsgierig maken. Dat deden wij door een groot hangslot te plaatsen om de koffiemachines van mboRijnland. Gelukkig zijn ze zo geplaatst, dat er nog wel koffie uit de apparaten kwam!

Interne-campagne-privacy-en-omgang-persoonsgegevens-hangslot-koffiemachien-1

Tegelijkertijd hingen de onderstaande posters door alle vestigingen van mboRijnland. Door het iconische hartje is direct duidelijk dat dit hoort bij de hangsloten op de koffiemachines.

Interne-campagne-privacy-en-omgang-persoonsgegevens-poster-1 Interne-campagne-privacy-en-omgang-persoonsgegevens-poster-2 Interne-campagne-privacy-en-omgang-persoonsgegevens-poster-3

En lagen deze koffietrays bij alle koffiemachines…

Interne-campagne-privacy-en-omgang-persoonsgegevens-koffietray

Naast dat we medewerkers naar intranet leiden voor meer informatie over privacy en omgang met persoonsgegevens, geven we ze verderop in de campagne ook direct tips.
Interne-campagne-privacy-en-omgang-persoonsgegevens-tissuebox-2 Interne-campagne-privacy-en-omgang-persoonsgegevens-tissuebox-1

Tot slot maakten we deze passende give-away: een webcamcover.

Webcamcover

Neem snel contact op met Yvonne als je wilt weten wat we voor jou kunnen betekenen.