Het Groene Hart Magazine

Het Groene Hart is groen. Dat weet iedereen, het zit in de naam. Maar wat minder mensen weten, is dat het ook een groot hart is. Met veel ruimte voor natuur, water, platteland en geschiedenis. Daarom vond de Stichting Groene Hart Verbinders dat het hoog tijd werd voor meer binding. Binding met dat Groene Hart. En met alles wat je er kunt zien en doen.

De vraag.

Of we mee konden denken. Over een ontwerp, beeld en tekst. Om daarmee langs een viertal verhaallijnen een boekje vorm en inhoud te geven. En zo meer over dat Groene Hart te vertellen. Dat hebben we ons niet twee keer laten vragen. We zijn meteen begonnen.

De oplossing.

Als eerste hebben we het ontwerp aangepakt. Je wilt veel vertellen. Maar nog meer laten zien. Beelden en compacte stukjes tekst wisselen elkaar af. En er is altijd een QR-code. Voor de nodige verdieping naast de verbinding. Veel kleur, diverse lettertypes en een speelse vormgeving verbeelden de diversiteit van dat Groene Hart. Vier verhaallijnen bepalen de inhoud. ‘Historie leeft’ vertelt over de Oude Hollandse Waterlinie, over glasblazen en een heksenwaag. In ‘Hollands Landschap’ gaat het over verdwenen dorpen, koeien, boerenlandpaden, vogels en turf. ‘Water betovert’ laat je het unieke gevoel van dat kabbelende water van de Hollandse Plassen voelen. En in ‘Proef het platteland’ zie je hoe kaas gemaakt wordt, mag je proeven en ga je naar de boerenmarkt. Hoe we aan al die informatie kwamen? Die ‘verbinders’ hebben veel verteld. En we zijn de boeken ingedoken. Nou ja, de digitale dan.

Het resultaat.

Een boekje dat lekker in de hand ligt. Met papier dat aansluit bij het verhaal dat wordt verteld. Niet van die glanzende velletjes. Maar een fijn, mat HVO’tje, waar je de natuur in voelt. En ja, de nietjes in de rug hadden groen gemogen. Maar dat bedenken we nu pas. Of de klant blij was? Gezien de feestelijke taart die we samen in stukken hebben gesneden, denken we van wel!