Handige toolkit voor Plan International

Plan International is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden werkt. De organisatie doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 51 programmalanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Disability Awareness Toolkit

Zo zet Plan International bijvoorbeeld deze Disability Awareness Toolkit in. Hiermee wordt met beelden, kleuren en steekwoorden uitgelegd welke banen en huishoudelijke activiteiten er zijn, welke handicaps/ziektes er zijn, welke hulpmiddelen hierbij kunnen helpen en wat het verschil tussen een positieve en negatieve instelling is.

Plan-1

Vormgeving Toolkit

Voor de vormgeving van de Toolkit klopte Plan International bij VRHL aan. VRHL verzorgde het ontwerp en de vormgeving van de Toolkit, zowel de box als de kaartjes en het magazine. Dit is het resultaat:

Plan-2

Plan-3

Plan-4

De Toolkit in gebruik

De Toolkit wordt gebruikt in verschillende landen. Hieronder twee foto’s uit Afrika.

Enthousiast?

Wil jij ook een ontwerp voor een toolkit, verpakking, kaartjes of magazine? Dat kan! Bel of mail ons en we helpen je verder!