Fruit 4.0 genomineerd voor Computable Awards

Innovatie en techniek zijn van grote betekenis voor de fruitteeltsector. Daarom heeft de Nederlandse fruittelers Organisatie het iniatief genomen tot FRUIT 4.0: een project waarin telers, onderzoekers, techniekbedrijven en de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen hun krachten bundelen voor een duurzame productie en een optimale oogst. Dat initiatief is nu genomineerd voor de Computable Awards 2018 als ‘ICT-project van het jaar in het MKB’. Wij mochten een animatie maken om te laten zien wat FRUIT 4.0 precies is, én om ervoor te zorgen dat zij straks die prijs binnenslepen.

Computable reikt op dinsdag 30 oktober 2018 voor de dertiende keer op rij de Computable Awards uit, de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers én de vakjury in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden.

Wat is FRUIT 4.0?

Met FRUIT 4.0 wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van datamanagement en precisietechnieken. Met camera’s wordt de ontwikkeling van de bloesem vervolgd om het verloop van de oogst te kunnen voorspellen. Met deze geautomatiseerde precisietechnieken voor gewasbescherming en ziektebestrijding wordt het mogelijk om de teelt te optimaliseren op een efficiënte en duurzame wijze. Bovendien weten telers straks tot op het perceel, de rij en de boom nauwkeurig welke opbrengst en kwaliteit ze kunnen verwachten. Met FRUIT 4.0 zet de Nederlandse fruittelers Organisatie een grote stap in de toepassing van hoogwaardige technologie.

Wat deed VRHL?

Wij ontwierpen een storyboard, schreven mee aan het videoscript, vertaalden het script en maakten ook de animatie. In de animatie wordt precies duidelijk wat FRUIT 4.0 is en roepen we mensen op om op de Nederlandse fruittelers Organisatie te stemmen. 30 oktober worden de Computable Awards uitgereikt. Benieuwd naar de video? Bekijk ‘m hieronder:

Wil jij ook een mooie animatie of video?

Neem contact met ons op, wij gaan graag voor je aan de slag!