Een corporate video voor Hal Allergy

De vraag.

HAL Allergy ontwikkelt en produceert behandelingen tegen allergieën. Denk aan hooikoorts,  voedsel- en huisstofmijtallergie. Met ruim zestig jaar historie is het een Europese speler op dit gebied, met een state-of-the-art hoofdkantoor in het Bio Science Park in Leiden. Vanwege de wereldwijde pandemie zijn rondleidingen momenteel taboe. Maar hoe breng je dan je verhaal over het voetlicht? Met een corporate video, luidde het simpele antwoord.

De oplossing.

Die bleek toch iets minder simpel. Want filmen op een plek waar medicijnen geproduceerd worden, gaat niet zomaar. Dat vergt een grondige voorbereiding. Om te beginnen maakten we een ‘rondje’ door het gebouw. Om een goed beeld van afdelingen en onderwerpen te krijgen. We schreven een script, waarin tekst en beeld tot een logisch geheel werden gekneed. De film draaiden we in twee dagen. Op ‘onderhoudsdagen’ welteverstaan, wanneer de medicijnproductie stilligt. En ook dan nog dient alles zo schoon mogelijk te blijven. Daarom liepen de mensen van onze foto- en filmploeg getest op corona, met ontsmette apparatuur én verkleed als ware marsmannetjes door het gebouw.

Hall_allergy_vrhl

Het resultaat.

Een bijzondere film, gemaakt onder bijzondere omstandigheden. Waarin Chief Research & Development Officer Hans van Schijndel vertelt over de missie van HAL Allergy: mensen met allergieën een betere kwaliteit van leven geven. De video is met groot enthousiasme ontvangen. We werken nu aan een tweede project: een interactieve video met diverse animaties over alle facetten van de onderneming.