Digitaal toegankelijke website voor Rijnvicus

Voor Rijnvicus ontwikkelden we een gloednieuwe website. Het leerwerkbedrijf biedt wegen naar werk voor mensen voor wie de arbeidsmarkt niet gemakkelijk te bereiken is. Een duidelijke en toegankelijke website was dus een vereiste!

De vraag.

Rijnvicus heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan het ‘fundament’ van de organisatie. De website sluit niet meer goed aan op de opnieuw geformuleerde missie, visie en kernwaarden. Aan ons de taak om daar verandering te brengen. De website mag raken in het hart.

Twee belangrijke details: de website moet verschillende doelgroepen (werkzoekenden en werknemers, werkgevers en opdrachtgevers en partners) aanspreken én moet voldoen aan de richtlijnen van digitale toegankelijkheid (WCAG).

De oplossing.

Samen met Rijnvicus hebben we de websitestructuur goed uitgedacht. Rijnvicus keek mee vanuit inhoud. Wij vanuit onze online expertise, bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid van de website. Giet daar de nieuwe huisstijl van Rijnvicus (die wij trouwens ook maakten) overheen en je krijgt een gloednieuwe website die past bij het leerwerkbedrijf.

Om de website hart te geven, is er ruimte voor de verhalen van werknemers en werkgevers. Op de homepage worden de meest sprekende verhalen uitgelicht. Benieuwd naar de verhalen? Refresh de homepage maar eens, dan krijg je elke keer een ander verhaal.

Het resultaat.

De nieuwe website van Rijnvicus is online en voldoet aan alle WCAG-richtlijnen. Nou ja, aan bijna alle. Vanaf de ontwerpfase heeft een toegankelijkheidsorganisatie meegekeken. Diezelfde organisatie heeft recent een toegankelijkheidsonderzoek gedaan. Van alt-teksten tot contrasten en van formulieren tot lettertypen: alle functionaliteiten zijn uitgebreid getoetst. Uit het rapport kwamen nog enkele verbeterpunten om de website nóg toegankelijker te maken. Momenteel worden de laatste aanpassingen doorgevoerd, waarna de site het toegankelijkheidscertificaat mag dragen. Rijnvicus is blij met de nieuwe site. En wij ook, want een aantal functionaliteiten nemen wij vanaf nu standaard op in onze websites.

Wil je weten of jouw website voldoet aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid? Of denk je erover na je website te vernieuwen? Stuur een mail naar kim@vrhl.nl of bel ons op 0172 – 47 77 33.