#AlphenKleurtKerst: de zendmast als stralend middelpunt

Corona kleurt alles anders. Ook Kerst. Normaal gesproken bij uitstek een feest om bij elkaar te zijn. Daarom bedachten we voor AlphenLinkt een online campagne om wat extra kleur en warmte aan de donkere dagen rond kerst te geven.

De vraag.

Hoe zorg je voor dat speciale kerstgevoel, nu deze dagen zo anders zijn dan anders. En hoe laten we de mensen in onze gemeente weten dat er aan ze gedacht wordt? Hoe vier je die kerstdagen met elkaar, als je niet samen van een uitgebreide kerstdis geniet?

De oplossing.

Een online campagne via website, facebook en instagram van #AlphenLinkt. Met kleur op straat en om ons heen. Om mensen met elkaar te verbinden. Stralend middelpunt van de campagne is de zendmast. In de maand december kleurt deze toren voor mensen die wat extra kleur gebruiken kunnen. Elke dag kiezen we een gelukkige uit de inzendingen. Voor kinderen staat er een kleurplaat op de website, waarmee ze opa en oma verrassen. Of zomaar iemand in de straat. Bovendien roepen we iedereen op om mee te doen. Door huis en tuin te versieren met kerstverlichting, bijvoorbeeld. En alle acties te delen op de socials. Zo vier je de feestdagen tóch met elkaar.

Het resultaat.

Een sympathieke campagne. Met inzet van Google Display, banners op Alphens.nl, filmpjes op de digitale displays van Bereik en een advertentie in plaatselijke media zorgen we voor zoveel mogelijk bereik binnen het beschikbare budget.

Banners

Zendmast actie

Kleurplaat actie

45687 Advertentie alphenkleurkerst 264 x 186mm.indd

Video burgemeester