Alphen aan den Rijn krijgt de city marketing die het verdient!

Zet Alphen aan den Rijn op de kaart. Om te beginnen bij alle inwoners en ondernemers in Alphen en de kernen daaromheen. Als een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken én te recreëren. Dat is in het kort de opdracht van Alphen City Marketing.

De vraag

Hoe verbeter je de naamsbekendheid en het imago van Alphen aan den Rijn, binnen én buiten de gemeente? En hoe zorg je ervoor dat zowel inwoners als ondernemers van Alphen aan den Rijn hun stad waarderen, er zelfs trots op zijn? Bedenk dat de oplossing mensen met elkaar verbindt, linkt. Dat mensen betrokken raken met elkaar én met de stad.

De oplossing

In opdracht van Alphen Marketing bedachten wij dé oplossing: een unieke samenwerking tussen vier Alphense bureaus. Elk bureau neemt een afgebakend deel voor z’n rekening. Zo richt Scrambled Ads zich op de Alphense ondernemer en houdt Buro Toob zich bezig met de promotie van het Stadshart. Sera verzorgt de webredactie van AlphenLinkt.nl. VRHL richt zich op de Alphense bevolking onder het motto ‘iedereen fan van #AlphenLinkt’, betrekt de nieuwe generatie erbij én zorgt dat Alphen ‘op straat’ gezien wordt. Daarnaast geven we smoel aan de recreatieve en toeristische aspecten van onze stad. Eénmaal per maand bespreken we met z’n allen de voortgang en stemmen plannen af. En uiteraard, alles wat gemaakt wordt, van drukwerk tot fotografie, wordt uitbesteed aan Alphense bedrijven. Dát lijkt al op verbondenheid!

Het resultaat

Vorig jaar lanceerden we het fenomeen #AlphenLinkt. Waarvoor we concept, huisstijl en webontwerp bedachten en waarover je hier alles leest.

Nu voeren we onder regie van Alphen Marketing een vers plan uit waarmee wij tot eind 2020 dagelijks invulling geven aan de communicatie van en over Alphen aan den Rijn. Met #AlphenLinkt als afzender. Om maar enkele voorbeelden te noemen: korte vlogs over bekende en minder bekende hotspots van Alphen. Uitingen op outdoor Citydisplays. Korte animaties op de digitale BEREIK-borden. Invulling van alle social media uitingen op Facebook, Twitter, Instagram én Youtube. Advertenties. Een Uit-Agenda die huis-aan-huis verspreid wordt. Gezamenlijk gaan we door met het op de kaart zetten van Alphen aan den Rijn. Letterlijk zelfs. Wacht maar af. Je gaat het zien!

De promotievideo van #AlphenLinkt

Wil jij dit ook? Neem vrijblijvend contact met ons op!