Aan de slag met Het Nieuwe Pensioen!

Komend jaar is hét jaar voor werkgevers, om goed te kijken naar hun huidige pensioenregeling. Volgend jaar start namelijk de overgangsfase naar een nieuw, persoonlijk pensioenstelsel. Hierin gaan een aantal belangrijke dingen veranderen en dit moet zo goed mogelijk gecommuniceerd worden, zodat alle werkgevers op de hoogte zijn!

De vraag.

VNO-NCW en MKB-Nederland vroegen ons een campagneconcept te ontwikkelen voor communicatie over het nieuwe pensioenstelsel. De communicatie vindt in verschillende fases plaats, waarbij in elke fase een andere groep werkgevers wordt aangesproken. Het concept moet dus overkoepelend zijn en passen in al deze fases.

De oplossing.

Wij ontwikkelden een krachtig concept met de pakkende naam: Het Nieuwe Pensioen. Zoals gevraagd passend bij de huisstijl van ondernemen.nl, maar ook met secundaire kleuren die afgeleid zijn van VNO-NCW en MKB-Nederland. Centraal in het concept staan de verschillende groepen werkgevers.

Op basis van het concept en de campagnestijl ontwikkelden we een aantal mooie communicatiemiddelen. Onder andere diverse social beelden, visuals, bannersets én advertenties.

De basis van de communicatie is de projectpagina ondernemen.nl/hetnieuwepensioen. Die hebben we ontworpen én aangemaakt, passend binnen het bestaande template van ondernemen.nl.

Voor presentaties over de campagne en/of de nieuwe wet, ontwikkelden we een passend PowerPoint-template.

GIF-Animatie_MKB_Powerpoint_Compressed

En ook een infographic over hoe de dubbele transitie naar het nieuwe pensioenstelsel werkt, mocht niet ontbreken!

Daarnaast maken we een serie inhoudelijke podcasts. Speciaal voor iedereen ‘die iets moet’ met de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. Financieel journalist Jannie Benedictus gaat elke aflevering in gesprek met een andere pensioenexpert. Aflevering #1 en #2 staan sinds kort op Spotify.

Luister hier alle afleveringen!

Het resultaat.

Een mooie, passende campagne rondom het nieuwe pensioenstelsel waarmee MKB-Nederland en VNO-NCW duidelijk kunnen communiceren wat er precies gaat veranderen en hoe je als werkgever de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel zo goed mogelijk aan kunt pakken. De campagne is nog niet klaar. Op de planning staat een serie podcasts en meer infographics. Daarover vertellen we je binnenkort meer!