Vrhl Content en Creatie ondersteunt de ambities van Sophie op het ijs

De Alphense Sophie Kraaijeveld begon al jong met schaatsen. Ze was toen vijf of zes jaar oud. “In het begin vond ik het niet leuk. Ik wilde stoppen, maar van m’n ouders moest ik doorzetten. En dat was maar goed ook, want na een tijdje ging het beter en vond ik het wél leuk. En nu ben ik écht niet meer te stoppen.” Dat tekent de ambities van Sophie. Ze wil ooit de Olympische Spelen halen. Vrhl Content en Creatie ondersteunt als een van de hoofdsponsors haar ambities op het ijs.

Aan de Olympische Spelen heeft Sophie overigens al kunnen ruiken. Ze is eind vorig jaar samen met acht jonge schaatsers van het KNSB Talententeam naar Beijing geweest om de nieuwe olympische schaatsbaan uit te proberen. “China gebruikte het dit testevent om te zien of de schaatsbaan helemaal in orde was. Voor ons was het een mooie kans om internationale ervaring op te doen.”

Op de 3000 meter won Sophie een dikke, gouden plak. Hoe ging die race?

“Het was zwaar ijs. Ik dacht rond m’n pr te kunnen rijden, maar dat was totaal niet het geval. Eerst reed die Chinese best wel hard van me weg. Ik dacht ‘dit wordt niks meer’. Maar op het eind reed ik toch nog naar haar toe en had ik best een goede tijd. Ik werd toch nog eerste. Het was wel heel bijzonder om op dat podium te staan. Ook omdat je zo’n dikke medaille kreeg. En je zag jezelf op al die beeldschermen in het stadion. Daarna werden we met z’n drieën voor de Chinese tv geïnterviewd”.

51817752222_63448926e4_c

Vind je het leuk, wedstrijden rijden?

“Van tevoren vind ik het leuk, maar als dan aan de start sta denk ik wel ‘waarom doe ik dit’? Als ik eenmaal aan het rijden ben, vind ik het leuk, is de spanning weg. De drie kilometer is wel m’n favoriete afstand, en de 1500 vind ik ook wel erg leuk. De langere afstanden liggen mij goed. Lekker vlak rijden. Sprinten is niet mijn sterkste kant, daarom vind ik een 500 of 1000 meter lastig. Nu focus ik op het NK-afstanden voor junioren in februari. Ik heb zin in de drie en de vijf kilometer. Die vijf kilometer heb ik nog nooit eerder gereden, maar hoop toch het podium te halen.”

Sophie Kraaijeveld

Fotografie: Focus by Hanneke