Martijn Strietman

Van fotografie gaat zijn hart sneller kloppen. Handig als wij mooie foto’s van het groene hart zoeken! In beeldbewerking van magazines is hij pro. Ook in het maken van diezelfde magazines trouwens, want samen met Linda zorgt hij dat tientallen magazinetitels op tijd en mooi vormgegeven naar de drukker kunnen.

Trots op

“Ons werk voor AG Connect. Met ons ‘eiland’ zorgen wij ervoor dat hun magazine helemaal naar wens wordt vormgegeven. Dat doen we volgens een gestroomlijnd proces en de klant krijgt geregeld leuke reacties van hún klanten, dat geeft een kick!”

Slecht in

“Taal, want ik ben dyslectisch. Gelukkig zitten er genoeg tekstschrijvers die ik mee kan laten lezen als het nodig is.”

Bewondering voor

“Schilders die heel ‘los’ kunnen schilderen. Zelf schilder ik vrij strak en realistisch. En schilders die heel natuurgetrouw kunnen schilderen, zodat het schilderij net een foto lijkt. Dat zou ik ook wel willen.”

Gek op

“Witte chocola!”

Gedreven door

“Perfectie, vooral in mijn fotografie. Bij macrofotografie fotografeer je een object van zó dichtbij, dat het bijna onmogelijk is om alle onderdelen van het insect in één foto scherp te krijgen. Daarom werk ik met focus stacking, waarbij je van één compositie meerdere foto’s maakt die je later samenvoegt tot één hele scherpe foto. Soms ben ik wel een uur bezig om één insect te fotograferen. Het samenvoegen van de foto’s kost wat minder tijd.”

Zin in

“North Sea Jazz Festival. Al 12 jaar achter elkaar ga ik daar elk jaar één dag met een vaste groep naartoe.”