Lieke Beek-Smit

Ze was net geslaagd voor haar havo toen ze een bijbaantje bij een reclamebureau zocht. Dat paste mooi bij de opleiding Communicatie waar ze aan zou beginnen. In de telefoongids vond ze Vrhl en vanuit liekepieke23@hotmail.com stuurde ze een sollicitatiemail. Ze kreeg de baan, heeft inmiddels al honderden projecten begeleid en wordt nog steeds geplaagd met dat schattige e-mailadres!

Trots op

“De brochures over Noorwegen die ik drie tot vier keer per jaar maakte. Deze werden verspreid in de zaterdageditie van diverse landelijke kranten. Het was een project met veel tijdsdruk, specificaties en details maar het gaf altijd een kick als ‘ie op zaterdag in de kiosk lag en miljoen mensen ‘onze’ brochure doorbladerden.”

Bewondering voor

“Al het talent van mijn collega’s. Vormgevers die van een compacte briefing iets moois kunnen maken, copywriters die aan een half woord genoeg hebben en een enthousiaste tekst zó uit hun mouw schudden en ga zo maar door.”

Gek op

“Hectiek, taart, gekkigheid en m’n drie heerlijke kinderen.”

Hekel aan

“Boze mensen. Vaak is overal wel een oplossing voor en is het onnodig om echt boos te zijn. Een storm in een glas water of gewoon een misverstand, ik probeer altijd rustig te blijven en op zoek te gaan naar een oplossing. Heel fijn als klanten en collega’s dit geduld ook hebben, werkt een stuk prettiger!”

Bang voor

“Ik ben echt wel een bangerik! Bang voor onweer, voor enge films (ja, zelfs van een simpele actiefilm kan ik al zweethandjes krijgen), in onbekende auto’s rijden… Maar ik ben dan weer niet bang voor spinnen en wespennesten. Ik ben thuis de ongediertebestrijder!”

Vrhl-herinnering aan

“Iedereen die ik over mijn baan vertel, zegt: ‘Wat een leuk bedrijf!’ Dat komt niet alleen doordat het heel leuk is om projectmanager te zijn, maar vooral doordat ik met zulke leuke collega’s werk. We zijn allemaal harde werkers, maar tussendoor is er ook veel gekkigheid en we voelen elkaars humor perfect aan. Leuke Vrhl-herinneringen zijn er dus genoeg; tijdens de lunch komen er geregeld oude koeien uit de sloot ;-)”