Handige toolkit voor Plan International

Handige toolkit voor Plan International

VRHL Case

Plan International is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden werkt. De organisatie doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 51 programmalanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

 

Disability Awareness Toolkit

Zo zet Plan International bijvoorbeeld deze Disability Awareness Toolkit in. Hiermee wordt met beelden, kleuren en steekwoorden uitgelegd welke banen en huishoudelijke activiteiten er zijn, welke handicaps/ziektes er zijn, welke hulpmiddelen hierbij kunnen helpen en wat het verschil tussen een positieve en negatieve instelling is.

Plan-1

 

Vormgeving Toolkit

Voor de vormgeving van de Toolkit klopte Plan International bij VRHL aan. VRHL Creatie verzorgde het ontwerp en de vormgeving van de Toolkit, zowel de box als de kaartjes en het magazine. Dit is het resultaat:

Plan-2

Plan-3

Plan-4

 

De Toolkit in gebruik

De Toolkit wordt gebruikt in verschillende landen. Hieronder twee foto’s uit Afrika.

 

Enthousiast?

Wil jij ook een ontwerp voor een toolkit, verpakking, kaartjes of magazine? Dat kan! Bel of mail ons en we helpen je verder!

TAGS
Creatie Magazine plan international toolkit Vormgeving

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

MBO Luchtvaarttechniek, niet zomaar een opleiding

De luchtvaartsector schreeuwt om goed opgeleide techneuten. Om meer studenten aan te trekken maakten wij voor 5 ROC's - die samenwerken onder de naam MBO Luchtvaarttechniek - een gloednieuwe website, video's, foto's, online banners, een leaflet en een social media campagne. Het resultaat?

Lees meer

Introductiecampagne Kleine Kwalen Online via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen: een kennisbank waar ruim 400 veel voorkomende aandoeningen in staan beschreven. En… Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar! Om Kleine Kwalen Online te promoten, schreven wij een social media strategie en voerden deze uit.

Lees meer

Ho ho hooooo… meeeeerry Christmas!

Wij houden van de feestdagen! Dan mogen we namelijk weer tientallen mooie, inspirerende kerst- en nieuwjaarswensen voor onze klanten bedenken en vormgeven. Vaak op het aller-aller-allerlaatste moment, maar dat mag de pret niet drukken. Benieuwd?

Lees meer

Online leadgeneratie met nieuwe website Freek Hypotheek

Een website is tegenwoordig meer dan alleen een digitaal visitekaartje. Met een juiste paginaflow kan je website een echte leadgenerator worden. Voor de nieuwe website van Freek Hypotheek gingen wij terug naar de tekentafel en bouwden we een ware salesmachine op.

Lees meer

Van D&K Autoglas naar DK Prototyping for Automotive Glass

DK benaderde ons voor een restyling van de 25 jaar oude huisstijl en een nieuwe website. Hieruit vloeide voort een personeelscampagne, een bedrijfsleaflet en diverse uitingen voor de beurs.

Lees meer