De vijf leukste video- en fotobewerkingsapps

Tegenwoordig barst het van de apps waarmee je foto’s en filmpjes kunt bewerken. Bijvoorbeeld om de belichting van een foto of video aan te passen, een filter te gebruiken of een gaaf effect toe te voegen waardoor jouw product, dienst of bedrijf nóg mooier in beeld komt. Ideaal als je een foto of video wilt delen via social media. In dit artikel zet ik de vijf leukste bewerkingsapps voor je op een rij.

Schermafbeelding 2015-11-19 om 12.33.45

Flipagram

Met Flipagram kun je een serie foto’s of video’s als een filmpje afspelen. Het leuke van deze app is dat er geen limiet is aan het aantal beelden dat je wilt gebruiken. Na het uploaden van de foto’s en video’s kun je diverse filters gebruiken, zelf de snelheid van de Flipagram bepalen en een leuk achtergrondmuziekje uitzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld de inhoud van je zelfgemaakte tijdschrift laten zien. Ik heb in het voorbeeld hieronder gebruik gemaakt van de laatste editie van het tijdschrift Landleven.

Zo komt jouw product, dienst of bedrijf nóg mooier in beeld

Schermafbeelding 2015-11-19 om 12.33.52

VSCO Cam

Met deze app kun je subtiel foto’s bewerken, rechttrekken en uit diverse filters kiezen. Per filter kun je de sterkte van die filter instellen. Ook kun je gemakkelijk de belichting, het contrast, de scherpte, de vervaging en de temperatuur van je foto aanpassen. Zo valt jouw product nog beter op! Ik heb in onderstaand voorbeeld onze ‘reclame’-hond Teun gebruikt. Volg Teun ook op zijn eigen Instagram-account.

  PEYD0084

Schermafbeelding 2015-11-19 om 12.33.58

Layout

Wil je een fotocollage maken? Gebruik dan de app Layout! Hierin selecteer je zelf foto’s (tot een maximum van negen), waarna ze automatisch bij elkaar worden gezet. Vervolgens kies je de layout die jou het meest aanspreekt. Je kunt de positie van de foto’s nog veranderen, de foto’s spiegelen, draaien, inzoomen, uitzoomen en eventueel vervangen. Leuke voorbeelden om deze app te gebruiken zijn om een verzameling werk bij elkaar te zetten, een samenvatting van je (werk)dag af te beelden of de werknemers van je bedrijf in een collage te zetten (zoals ik in het voorbeeld hieronder heb gedaan).

IMG_5985 FNJU7017

Schermafbeelding 2015-11-19 om 12.34.11

 SloPro

Met deze app film je in slow motion. Het handige is dat je zelf kunt instellen wanneer de slow motion moet beginnen en eindigen. Daarbij kun je zelf de snelheid van het filmpje bepalen: langzaam, heel langzaam of juist versneld. Deze app is vooral handig om te gebruiken als je iets heel gaafs wilt laten zien. Door iets in slow motion af te spelen, leg je er namelijk extra de nadruk op. In het filmpje hieronder heb ik weer gebruik gemaakt van onze ‘reclame’-hond Teun. Ik heb de slow motion gestart vanaf het moment dat hij de tennisbal probeert te vangen.

Schermafbeelding 2015-11-19 om 12.33.37

PicLab

Met PicLab tover je jouw foto om tot een ansichtkaart. Je kunt je foto’s bewerken met verschillende filters. Er is keuze uit meer dan honderd texturen, vormen en effecten. Daarnaast kun je typografie toevoegen waarbij je de grootte, de kleur en het lettertype naar wens kunt aanpassen. De teksten en filters worden in lagen aan de foto toegevoegd, waardoor je ze steeds een voor een kunt blijven aanpassen. Deze app is bijvoorbeeld leuk om te gebruiken voor het in beeld brengen van je bedrijfspand, zoals ik het voorbeeld hieronder voor VRHL heb gedaan.

IMG_6015  IMG_6016

Romy Brosky is student Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en loopt stage bij VRHL Content en Creatie van november 2015 t/m januari 2016.