Sporten doen we met Vrhl!

Sporten maakt vrolijk, productief, gezond en… Creatief! Daarom sporten wij nu alweer een aantal maanden bij Club23. Drie keer per week staan onze small group trainers klaar met boks-, booty- en krachtoefeningen. Het blijkt dé manier om eindelijk eens die sportieve voornemens waar te maken. Collega’s vertellen waarom sporten met Vrhl zo leuk is en welke oefening ze het liefst doen.

Bo, mede-eigenaar van Vrhl

Bo nam samen met Club23-eigenaar Sebastiaan het initiatief om sportlessen aan collega’s aan te bieden. “Wij verwachten best veel van onze medewerkers; strakke deadlines halen en klanten keer op keer verrassen. Daar mag wat tegenover staan, vinden wij. Bovendien helpt het als medewerkers vitaal zijn. Nu we bezig zijn, merken we dat het veel meer voordelen heeft en dat het vooral ook heel gezellig is om met je collega’s te sporten; zie je ze eens in een andere setting. We begonnen met een les op maandagmiddag en eentje op donderdagochtend. Wegens succes hebben we daar de woensdagmiddag aan toegevoegd!”

Roos, projectmanager

“Sporten bij een club vind ik fijn, maar ik had nooit echt motivatie om te gaan. Nu heb ik elke maandag een stok achter de deur, dus dat is top. Met je collega’s sporten is echt heel gezellig. Zeker als je naast Willemijn staat, dan blijf je lachen. En onze trainer Tessa is echt een leuke meid. Dat maakt sporten extra leuk. Favoriet zijn alle oefeningen die te maken hebben met buik, billen en benen. De parcoursjes die we aan het begin van elke training doen, vind ik dan ook het fijnst.”

Roos aan het roeien.

Iris, projectmanager

“Waarom sporten met Vrhl zo leuk is? Omdat het direct uit werk is en je dan de hele avond op de bank chocola kan eten, haha! En je krijgt er natuurlijk energie van, dat is fijn. Een lievelingsoefening heb ik niet, maar je moet wat om een lekker wijntje te kunnen drinken.”

Jessica, vormgever

“Ik sport op donderdagochtend. Lekker wakker worden aan het begin van de dag, de weg oversteken (Club23 zit tegenover Vrhl) en daarna fris achter de pc. Daar hou ik van! Geen idee hoe alle oefeningen heten, maar de parcoursjes vind ik leuk en afwisselend. Elke keer een andere spiergroep trainen, kort volhouden en toch spierpijn!”

Fleur, vormgever

“Het leek mij altijd al leuk om te boksen, maar ik heb die stap nooit zelf gezet. Nu ik het bij Club23 heb geprobeerd, ben ik om! Het is leuk om te doen, het geeft kracht en het laat je doorzetten. Dan denk je dat je écht niet meer kan, roept Tessa dat je nog twee stoten moet geven en blijk je er toch nog iets uit te kunnen persen. Dat voelt goed. Zeggen ze ook niet dat je creatiever en productiever wordt als je sport? Nou, daar kan ik me wel in vinden!”

Fleur: “Ik wilde altijd al boksen.”

Yvonne, nieuwe-klanten-scout en accountmanager

“Geweldig natuurlijk, dat we kunnen sporten met Vrhl. Ik had nog een steuntje in de rug nodig om weer te starten nadat ik een tijdje niet meer had gesport. Dat is gelukt! Ik, of eigenlijk wij, zijn weer lekker bezig. Heel gezellig samen met je collega’s. We motiveren elkaar en de band tussen ons wordt nog groter. En het mooie van dit alles is dat je ook nog een half uurtje van ‘de baas’ krijgt. Dus om 16.30 uur sta je gewoon in de sportschool, hoe tof is dat! Ik sta het liefst tegen de muur met mijn knieën in een hoek van negentig graden, dan kan ik met mijn armen over elkaar kijken naar mijn collega’s die aan het zwoegen zijn, haha. Nee hoor, ik heb niet echt een lievelingsoefening. Ik haat ze eerder, maar dat is altijd tijdelijk. Als ik ze weer achter de rug heb, ben ik toch blij dat ik het weer heb gedaan.”

Nicolas, grafisch ontwerper, illustrator en animator

“Het is lekker om het laatste uurtje van de dag nog wat stoom af te blazen. Even je hoofd leegmaken, vlak voordat je thuiskomt. Het lekkerst vind ik een paar setjes op de bokszak.”

Nicolas: “Het lekkerst vind ik een paar setjes op de bokszak.”

Wilbert, projectmanager

“Het is natuurlijk hartstikke mooi dat Vrhl z’n medewerkers onder werktijd laat sporten. Gisteren weer meegedaan en samen met een paar collega’s een flink circuitje gedaan. Leuk om elkaar aan te moedigen. Eenmaal thuis voelde ik m’n armen niet meer… ‘The day after’ valt de spierpijn gelukkig reuze mee. Een lievelingsoefening? Ik geloof niet dat ik die heb…”

Willemijn, projectmanager en managementassistente

“Al een tijdje kwam het sporten er niet van. Meteen na werk sporten is top! Dat je er niet extra de deur voor uit moet als je net lekker thuis bent, werkt heel goed voor mij. Als ik dan toch geen zin heb, zijn de collega’s een goede stok achter de deur om alsnog te gaan. Het is gezellig, laagdrempelig en we hebben echt heel veel lol samen. Boksen is mijn favoriet, lekker vermoeiend en goed om weer conditie mee op te bouwen na een tijd niet (echt) sporten.”

Willemijn aan het boksen.

Sophie, stagiaire vormgeving

“Ik vind alleen sporten altijd wat saai. Ik ga dus graag met anderen en nog leuker is het om met je collega’s te sporten. Ook is samen sporten goed voor de teamspirit. Het is fijn dat het in kleine groepen is. Zo kan je goed begeleid worden door Tessa, onze trainer. Op donderdagochtend beginnen we om acht uur. Soms is dat vroege opstaan lastig, maar als ik er ben en we begonnen zijn ben ik dat alweer vergeten.”

Dennis, webontwikkelaar

“Goed bedacht en bijzonder zorgzaam van Bo en Jan, om hun medewerkers te laten sporten. Superleuk om samen iets te doen, waarbij je even de werkrelatie en -rollen los kan laten. En daarnaast is sporten natuurlijk een effectieve manier om vet te verbranden en het is een goede training voor mijn longen, nu ik aan het herstellen ben van recent opgelopen COVID. De dumbbell chest fly is mijn absolute favoriet. Enorm verslavend en bijzonder lekker!”

Dennis: “Superleuk om samen iets te doen, waarbij je even de werkrelatie en -rollen los kan laten.”

Kim, online marketeer

“Eerst dacht ik: ik doe veel liever lekker mijn eigen fitness in de sportschool. Lekker alleen en gaan. Na alle enthousiaste collega’s de eerste week, moest ik het toch maar eens proberen. En sindsdien ga ik elke week trouw. Mijn lievelingsoefeningen zijn die voor billen en benen en het liefst ga ik op de donderdagochtend, want ik ben een ochtendmens. ’s Avonds kom ik thuis en hoef ik niks meer, heerlijk!”

Amber, junior projectmanager

“Als ik zelf naar de sportschool ga ben ik altijd een beetje zoekende. Dus superfijn dat we nu sportlessen van Vrhl krijgen aangeboden. Na een werkdag geef je de regie uit handen en hoef je niet meer zelf na te denken over de oefeningen die je moet doen; die bedenkt Tessa. Zij zorgt ervoor dat de lessen gevarieerd zijn en uitdaging bieden voor iedereen. Tessa legt alles helder en op een leuke manier uit, dat motiveert. Daarnaast is het fijn om tussen de oefeningen door bij te kletsen met de collega’s die je op kantoor wat minder spreekt. Bijvoorbeeld doordat ze aan de andere kant van het kantoor zitten.”

Lekker bezig, die Amber!

Robert, creatieve webexpert en animatie-/videogoeroe

“Ik vind het tof dat we kunnen sporten met Vrhl en ik merk dat het voor teambuilding zorgt. Werk is niet alleen maar werk meer, maar ook gewoon gezellig met collega’s. En het is natuurlijk gezond! Als we willen kunnen we staan achter ons stabureau, maar in de praktijk zitten we toch best veel op een dag. Daarom is beweging extra belangrijk. Persoonlijk merk ik dat ik minder in mijn hoofd zit en werk beter kan loslaten sinds ik weer sport. Daardoor slaap en presteer ik beter. Mijn lievelingsoefening? De bench press. Check mijn muscles dan!”

Suus, videospecialist

“Ideaal dat het direct na werk is. Club23 doet het heel leuk. Tessa en Karlijn bedenken elke keer nieuwe oefeningen in een ander parcours. En het is heel gezellig met collega’s. Leuk om hen eens in een andere omgeving te zien, dan op de werkvloer.”

Janneke, junior contentmanager

“Het is supergezellig. Daarnaast is het fijn om direct uit kantoor te sporten, zodat je thuis lekker kan eten en daarna klaar bent met de dag. Het leukste vind ik het boksen. Je krijgt er zelfvertrouwen van en je kan je even laten gaan. Het boksen is trouwens ook het zwaarste onderdeel van de training. Ik vind het leuk en slim dat Bo en Jan het sporten bij Club23 aanbieden. Daarmee laten ze zien dat ze aandacht hebben voor hun medewerkers en dat geeft je het gevoel dat je gewaardeerd wordt.”

Benieuwd wie al deze sportievelingen zijn? Kijk eens op onze teampagina.