Fietsen doen we met Vrhl!

Fietsen doen we met Vrhl!

Door te fietsen maak je gelukshormonen aan, blijven je spieren sterk en draag je een steentje bij aan een groener milieu. Daarom komen veel van onze collega’s met de fiets naar werk. En dáár draagt Vrhl dan weer een steentje aan bij met het Vrhl Fietsplan!

Willemijn: “Onderhoud is geregeld”

Willemijn regelde de samenwerking met onze leasepartner en regelt de contracten voor collega’s. En… ze heeft zelf inmiddels ook een nieuwe fiets. “Bij Vrhl vinden we goed werkgeverschap belangrijk. Daar hoort fysieke en mentale gezondheid bij, dus we bieden dagelijks fruit, wekelijkse bedrijfsfitness en flexibele werktijden aan. En dus ook het Vrhl Fietsplan.” Met dit fietsplan kunnen medewerkers van Vrhl een fiets leasen met fiscaal voordeel. Zo is een goede fiets voor iedereen binnen handbereik. “Ikzélf vind het vooral heel fijn dat ik niet hoef na te denken over het onderhoud en dat de verzekering goed geregeld is.”

Linda: “Niet meer in de file”

De fiets van Linda is gloedjenieuw; ze haalde hem (op de dag van schrijven) gister op! “Ik heb mezelf een elektrische fiets cadeau gedaan. Mijn man heeft ook een elektrische en ik moet hem natuurlijk wel bij kunnen houden. Bovendien heb ik – hoewel ik verder best sportief ben – een hekel aan fietsen, zeker met tegenwind. Maar ik wil de fiets wel wat vaker pakken. Voor de korte stukjes, zodat ik niet in de file hoef te staan.” Of ze er ook mee naar werk gaat fietsen, valt nog te bezien. “Tegenwoordig mag je je leasefiets ook alleen voor privé gebruiken; dan betaal je bijtelling en mag je werkgever reisvergoeding blijven uitkeren. Dat doet Vrhl dan ook!”

Wilbert: “Van leaseauto naar -fiets”

Wilbert heeft het roer omgegooid en zijn leaseauto ingeruild voor een leasefiets. “Mijn partner heeft ook een auto, en we vonden het wat decadent – en onvoordelig – om er twee te hebben. Zeker omdat ik met de fiets binnen een kwartier op werk ben.” Sinds een jaar komt Wilbert elke dag op de fiets naar werk. Door weer en wind. “Ik heb wel pech met het weer, want dat was niet best de afgelopen periode. Mijn regenpak doet z’n werk en als er een weercode is afgegeven werk ik een dagje thuis.” Speelden gezondheidsredenen nog een rol? “Eigenlijk niet”, bekent Wilbert. “Maar ik vind het wel lekker om te fietsen. In het weekend fiets ik ook veel. Dan ga ik samen met mijn partner een rondje door de polder en doen we onderweg een bakkie.”

Hoe het werkt

  • Al onze collega’s kunnen er gebruik van maken.
  • Over het leasebedrag hoeven zij geen loonbelasting te betalen.
  • Elke fiets (van bakfiets tot mountainbike, tot € 8.000) kan gekocht worden bij een van de ruim 1.000 aangesloten dealers.
  • Na 3 jaar kan de fiets voor 15% van de nieuwwaarde aangekocht worden.
  • Onderhoud, reparatie, verzekering en pechhulp is geregeld.

Lijkt zo’n fit en fietsgraag team je ook wel wat? En zoek je een leuke baan of stageplek? Bij Vrhl zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Stuur een mail naar willemijn@vrhl.nl.