VOA Magazine wordt VOA Jaarboek

VOA Magazine wordt VOA Jaarboek

VRHL Case

Een mooi luxe bewaarexemplaar, vol met artikelen van vakredacteuren en met een stijlvolle vormgeving. Dat is het gloednieuwe VOA Jaarboek. Tot vorig jaar bracht de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) elk jaar vier VOA Magazines uit, maar dit jaar voor het eerst een echt VOA Jaarboek waarin ondernemers uit Alphen aan den Rijn en omgeving elkaar inspireren. Aan ons de eer om het boek te ontwerpen, vorm te geven en deels te schrijven!

 

Wat is de VOA?

De VOA is een ondernemingsvereniging in Alphen aan den Rijn met een lokaal en regionaal hart voor ondernemers en hun belangen. Met ruim 600 direct aangesloten leden en 300 retailbedrijven, aangesloten via de winkeliersverenigingen, vertegenwoordigt de VOA in totaal zo’n 1.000 bedrijven.

 

Van magazine naar jaarboek

Voorheen bracht de VOA vier keer per jaar het VOA Magazine uit, met nieuwsberichten, evenementen en achtergrondartikelen. Omdat de nieuwsberichten in deze magazines vaak snel achterhaald waren, neemt Voaonline.nl die actuele nieuwsberichtgeving nu op zich. De interessante achtergrondartikelen verschijnen nu eens per jaar in het VOA Jaarboek dat met ingang van 2017 het belangrijkste gedrukte communicatiemedium van de VOA is. Uitgevoerd als luxe bewaarexemplaar met een harde kaft en een stijlvolle vormgeving. Inhoudelijk bestaat het VOA Jaarboek uit drie hoofdstukken: journalistiek (interessante artikelen van ondernemers), almanak (overzicht van de VOA-leden) en branded content (inhoudelijke artikelen over ontwikkelingen in de markt). Het VOA Jaarboek wordt gedrukt in een oplage van circa 1.200 stuks en uitsluitend gratis verspreid onder leden van de VOA. Wil jij het VOA Jaarboek 2017 bestellen? Neem dan even contact op met de VOA.

 

Ontwerp, vormgeving en teksten

Nadat onze art director een ontwerp had gemaakt, schreef VRHL Copy en Redactie diverse artikelen. VRHL Creatie ging daarna aan de slag met de vormgeving. Dit is het resultaat:

 

 

Aankondiging op Facebook

Om het boek bij ondernemers in Alphen aan den Rijn en omgeving aan te kondigen, maakte VRHL Social ook een leuke Facebookpost:

 

Wil jij dit ook?

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het schrijven of vormgeven van een jaarboek? Wij helpen je graag!

TAGS
Creatie jaarboek Redactie VOA Vormgeving

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

MBO Luchtvaarttechniek, niet zomaar een opleiding

De luchtvaartsector schreeuwt om goed opgeleide techneuten. Om meer studenten aan te trekken maakten wij voor MBO Luchtvaarttechniek een gloednieuwe website, video's, foto's, online banners, een leaflet en een social media campagne. Het resultaat?

Lees meer

Introductiecampagne Kleine Kwalen Online via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen: een kennisbank waar ruim 400 veel voorkomende aandoeningen in staan beschreven. En… Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar! Om Kleine Kwalen Online te promoten, schreven wij een social media strategie en voerden deze uit.

Lees meer

Ho ho hooooo… meeeeerry Christmas!

Wij houden van de feestdagen! Dan mogen we namelijk weer tientallen mooie, inspirerende kerst- en nieuwjaarswensen voor onze klanten bedenken en vormgeven. Vaak op het aller-aller-allerlaatste moment, maar dat mag de pret niet drukken. Benieuwd?

Lees meer

Online leadgeneratie met nieuwe website Freek Hypotheek

Een website is tegenwoordig meer dan alleen een digitaal visitekaartje. Met een juiste paginaflow kan je website een echte leadgenerator worden. Voor de nieuwe website van Freek Hypotheek gingen wij terug naar de tekentafel en bouwden we een ware salesmachine op.

Lees meer

Van D&K Autoglas naar DK Prototyping for Automotive Glass

DK benaderde ons voor een restyling van de 25 jaar oude huisstijl en een nieuwe website. Hieruit vloeide voort een personeelscampagne, een bedrijfsleaflet en diverse uitingen voor de beurs.

Lees meer