VOA Magazine wordt VOA Jaarboek

VOA Magazine wordt VOA Jaarboek

VRHL Case

Een mooi luxe bewaarexemplaar, vol met artikelen van vakredacteuren en met een stijlvolle vormgeving. Dat is het gloednieuwe VOA Jaarboek. Tot vorig jaar bracht de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen) elk jaar vier VOA Magazines uit, maar dit jaar voor het eerst een echt VOA Jaarboek waarin ondernemers uit Alphen aan den Rijn en omgeving elkaar inspireren. Aan ons de eer om het boek te ontwerpen, vorm te geven en deels te schrijven!

 

Wat is de VOA?

De VOA is een ondernemingsvereniging in Alphen aan den Rijn met een lokaal en regionaal hart voor ondernemers en hun belangen. Met ruim 600 direct aangesloten leden en 300 retailbedrijven, aangesloten via de winkeliersverenigingen, vertegenwoordigt de VOA in totaal zo’n 1.000 bedrijven.

 

Van magazine naar jaarboek

Voorheen bracht de VOA vier keer per jaar het VOA Magazine uit, met nieuwsberichten, evenementen en achtergrondartikelen. Omdat de nieuwsberichten in deze magazines vaak snel achterhaald waren, neemt Voaonline.nl die actuele nieuwsberichtgeving nu op zich. De interessante achtergrondartikelen verschijnen nu eens per jaar in het VOA Jaarboek dat met ingang van 2017 het belangrijkste gedrukte communicatiemedium van de VOA is. Uitgevoerd als luxe bewaarexemplaar met een harde kaft en een stijlvolle vormgeving. Inhoudelijk bestaat het VOA Jaarboek uit drie hoofdstukken: journalistiek (interessante artikelen van ondernemers), almanak (overzicht van de VOA-leden) en branded content (inhoudelijke artikelen over ontwikkelingen in de markt). Het VOA Jaarboek wordt gedrukt in een oplage van circa 1.200 stuks en uitsluitend gratis verspreid onder leden van de VOA. Wil jij het VOA Jaarboek 2017 bestellen? Neem dan even contact op met de VOA.

 

Ontwerp, vormgeving en teksten

Nadat onze art director een ontwerp had gemaakt, schreef VRHL Copy en Redactie diverse artikelen. VRHL Creatie ging daarna aan de slag met de vormgeving. Dit is het resultaat:

 

 

Aankondiging op Facebook

Om het boek bij ondernemers in Alphen aan den Rijn en omgeving aan te kondigen, maakte VRHL Social ook een leuke Facebookpost:

 

Wil jij dit ook?

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het schrijven of vormgeven van een jaarboek? Wij helpen je graag!

TAGS
Creatie jaarboek Redactie VOA Vormgeving

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

Bake Out: a night out of the box

Bake Out: een uniek event, voor iedereen die werkzaam is in de ambachtelijke bakkerij. Wij bedachten de naam, ontwikkelden de huisstijl en verzorgden een mooie crossmediale campagne om honderden tickets te verkopen.

Lees meer

Cum Laude: prijswinnende kaas, gemaakt op de boerderij.

De Bond van Boerderijzuivelbereiders, een mooie club van ondernemende boeren, maakt de lekkerste kaas van Nederland. Dat moet iedereen weten én kopen! Is dat moeilijk? Met een goed idee valt dat best mee. Lees het hier!

Lees meer

WATT moeten MKB-ondernemers weten over de Informatieplicht Energiebesparing?

WATT moeten MKB-ondernemers weten over de naderende Informatieplicht Energiebesparing? Best veel en dat bundelen wij in een mooie campagne. Lees hier WATT we precies deden voor MKB Nederland in samenwerking met meer dan 50 partners.

Lees meer

Alphen aan den Rijn krijgt de city marketing die het verdient!

Zet Alphen aan den Rijn op de kaart. Om te beginnen bij alle inwoners en ondernemers in Alphen en de kernen daaromheen. Als een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken én te recreëren. Dat is in het kort de opdracht van Alphen City Marketing.

Lees meer

Introductiecampagne Kleine Kwalen via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen, over de diagnostisering en behandeling van veel voorkomende aandoeningen. Maar Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar én de boekenreeks is vernieuwd! Om de nieuwe versie van Kleine Kwalen te promoten, zowel online en offline, schakelde opdrachtgever Bohn Stafleu en Loghum (afgekort BSL) ons een social media strategie te schrijven en uit te voeren.

Lees meer