Klanten laten sparen voor Faceboooeeeek-klikbudget

Klanten laten sparen voor Faceboooeeeek-klikbudget

VRHL Case

De Groot-Verburg is een leverancier van kazen aan speciaalzaken door heel Nederland. Om hun kaas, de Gooische Pikante, te promoten bij de consument, bedachten we een slimme Facebook-actie!
 

De vraag.

De Groot-Verburg is al jarenlang onze klant en was dit keer op zoek naar een manier om de Gooische Pikante door heel Nederland te promoten bij de consument, zonder dat dit tonnen met geld kost. De uitdaging zat ‘m in de doelgroep, want consumenten zijn niet de directe klanten van De Groot-Verburg, maar de klanten van de klanten (kaasspecialisten) van De Groot-Verburg. Snap je het nog?
 

De oplossing.

De kaasspecialisten staan het dichtst bij de consument. Veel dichter dan De Groot-Verburg. De boodschap komt dan ook sterker over vanuit de bekende lokale kaasspecialist. We zochten daarom naar een slimme manier om die kaasspecialisten de Gooische Pikante te laten promoten. En die vonden we!

Gedurende een aantal maanden konden de speciaalzaken sparen voor een Facebook-klikbudget. Bij elke twaalf kilo Gooische Pikante die zij inkochten bij De Groot-Verburg, kregen zij €3,50 klikbudget. Vervolgens zetten wij voor alle deelnemende kaasspecialisten een Facebook-advertentie in binnen de eigen regio. Met het door hen gespaarde klikbudget natuurlijk.

De Facebookadvertentie:
Facebookadvertentie-Gooische-Pikante
 
De animatie uit de Facebookadvertentie:

 

Het resultaat.

Uiteindelijk hebben we de advertentie voor 27 verschillende specialisten ingesteld. De actie is vertoond van Maastricht tot Leiderdorp en van Groningen tot Rotterdam. Door heel Nederland is de advertentie meer dan 230.000 keer vertoond met ruim 79.900 betrokkenheid bij het bericht. Betrokkenheid houdt in: alle acties die mensen nemen met betrekking tot je bericht. Bijvoorbeeld liken, reageren, delen, je video bekijken of op een link klikken. Zowel de kaasspecialisten als De Groot-Verburg zijn meer dan tevreden met deze mooie resultaten!

TAGS
Animatie facebook advertising Social media

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

Introductiecampagne Kleine Kwalen via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen, over de diagnostisering en behandeling van veel voorkomende aandoeningen. Maar Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar én de boekenreeks is vernieuwd! Om de nieuwe versie van Kleine Kwalen te promoten, zowel online en offline, schakelde opdrachtgever Bohn Stafleu en Loghum (afgekort BSL) ons een social media strategie te schrijven en uit te voeren.

Lees meer

Een crossmediale aanpak voor Freek Hypotheek

De huizenmarkt is al een paar jaar een hot item. Om een huis te kopen, moet je natuurlijk een hypotheek afsluiten. En wie kun je daar nu beter voor inschakelen dan Freek Hypotheek, dé hypotheekadviseur in de regio! Sinds dit jaar zorgen wij er door middel van een crossmediale aanpak voor dat Freek op de kaart wordt gezet.

Lees meer

Opvallende campagne: zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Docenten en andere medewerkers van mboRijnland werken op dagelijkse basis met persoonsgegevens. Maar… hoe zorgen zij nu dat ze zorgvuldig omgaan met deze gegevens?  Daar heeft mboRijnland wel wat tips voor! Wij bedachten een campagne om deze tips intern aan de man te brengen.

Lees meer

MBO Luchtvaarttechniek, niet zomaar een opleiding

De luchtvaartsector schreeuwt om goed opgeleide techneuten. Om meer studenten aan te trekken maakten wij voor 5 ROC's - die samenwerken onder de naam MBO Luchtvaarttechniek - een gloednieuwe website, video's, foto's, online banners, een leaflet en een social media campagne. Het resultaat?

Lees meer

Ho ho hooooo… meeeeerry Christmas!

Wij houden van de feestdagen! Dan mogen we namelijk weer tientallen mooie, inspirerende kerst- en nieuwjaarswensen voor onze klanten bedenken en vormgeven. Vaak op het aller-aller-allerlaatste moment, maar dat mag de pret niet drukken. Benieuwd?

Lees meer