Hoe ver wil jij klikken?

Hoe ver wil jij klikken?

VRHL Case

Hoe trek je nieuw talent aan voor een accountantskantoor? Hoe val je op binnen alle vacatures? En hoe kunnen we video inzetten om dit voor elkaar te krijgen? Met deze vragen kwam onze klant Lansigt Accountants en Belastingadviseurs op de koffie. Uiteindelijk maakten we een hele gave interactieve video, passend bij hun huidige campagne ‘Hoe ver wil jij komen?’.

 

Een nieuw avontuur

Op de campagnesite nodigt Lansigt financieel talent dat op zoek is naar een mooie uitdaging uit om kennis te maken. Mensen die vérder willen komen. Een video inzetten om dit nieuwe talent aan te trekken is dan natuurlijk al een top idee, maar dit kon wat ons betreft nog een stap verder.

 

Interactieve video mét Analytics

Samen kwamen we al snel tot de conclusie dat een video waar je als kijker zelf beslist welke kant het verhaal op gaat veel meer betrokkenheid creëert dan een reguliere video. Je houdt de spanningsboog een stuk hoger met een interactieve video omdat de kijker ‘in control’ is. En het mooie is dat je exact kunt inzien welke kijker waar op klikt via Google Analytics.

hoofdmenu-vrhl

 

Ieder zijn eigen verhaal

Met gebruik van de animaties van de bestaande campagne kozen we voor drie kanten van het verhaal. We tonen de visie van een senior, een talent en een starter. Een vennoot, een gevorderd assistent accountant en iemand die net is begonnen bij Lansigt. Alledrie vertellen ze wat hun werk inhoudt én natuurlijk wat er zo leuk is aan werken bij Lansigt.

martin-vrhl

 

What’s next?

De kijker klikt op een persoon die hen aanspreekt en diegene stelt zich voor. Vervolgens kun je uit zeven onderwerpen kiezen waar zij iets over vertellen. Het leuke is dat de vertellers ook daadwerkelijk bij Lansigt werken, dat ze ons echt meenemen door het kantoor en dat er af en toe een collega in beeld loopt. Hierdoor blijft de video verrassend!

making-of-vrhl

 

The making of

We schreven het volledige script op basis van telefonische interviews met de drie werknemers van Lansigt. De opnames deden we in 2 dagen met behulp van een green screen en een steady cam, op de locaties van Lansigt. Tijdens het filmen kwamen de medewerkers nog met leuke suggesties, wat de video nòg gaver maakt. Het editen was vervolgens een flinke klus, maar wat zijn we trots op het eindresultaat!

 

Klik mee:

Bonus

Omdat een interactieve video (nog) niet op YouTube getoond kan worden, en je deze dan ook niet automatisch af kan laten spelen op bijvoorbeeld Facebook, maakten we ook drie korte video’s die Lansigt wél op Facebook kan delen. Meteen een leuke intro!

Ook zo’n gave video?

Benieuwd of een interactieve video ook iets voor jouw organisatie is? Heb je leuke ideeën waar je graag even over wilt sparren? Neem dan vrijblijvend contact op met onze video-specialisten!

TAGS
Interactieve video Video

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

Introductiecampagne Kleine Kwalen via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen, over de diagnostisering en behandeling van veel voorkomende aandoeningen. Maar Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar én de boekenreeks is vernieuwd! Om de nieuwe versie van Kleine Kwalen te promoten, zowel online en offline, schakelde opdrachtgever Bohn Stafleu en Loghum (afgekort BSL) ons een social media strategie te schrijven en uit te voeren.

Lees meer

Klanten laten sparen voor Faceboooeeeek-klikbudget

De Groot-Verburg is een leverancier van kazen aan speciaalzaken door heel Nederland. Om hun kaas, de Gooische Pikante, te promoten bij de consument, bedachten we een slimme Facebook-actie!

Lees meer

Een crossmediale aanpak voor Freek Hypotheek

De huizenmarkt is al een paar jaar een hot item. Om een huis te kopen, moet je natuurlijk een hypotheek afsluiten. En wie kun je daar nu beter voor inschakelen dan Freek Hypotheek, dé hypotheekadviseur in de regio! Sinds dit jaar zorgen wij er door middel van een crossmediale aanpak voor dat Freek op de kaart wordt gezet.

Lees meer

Opvallende campagne: zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Docenten en andere medewerkers van mboRijnland werken op dagelijkse basis met persoonsgegevens. Maar… hoe zorgen zij nu dat ze zorgvuldig omgaan met deze gegevens?  Daar heeft mboRijnland wel wat tips voor! Wij bedachten een campagne om deze tips intern aan de man te brengen.

Lees meer

MBO Luchtvaarttechniek, niet zomaar een opleiding

De luchtvaartsector schreeuwt om goed opgeleide techneuten. Om meer studenten aan te trekken maakten wij voor 5 ROC's - die samenwerken onder de naam MBO Luchtvaarttechniek - een gloednieuwe website, video's, foto's, online banners, een leaflet en een social media campagne. Het resultaat?

Lees meer