Fruit 4.0 genomineerd voor Computable Awards

Fruit 4.0 genomineerd voor Computable Awards

VRHL Case

Innovatie en techniek zijn van grote betekenis voor de fruitteelsector. Daarom heeft de Nederlandse fruittelers Organisatie het iniatief genomen tot FRUIT 4.0: een project waarin telers, onderzoekers, techniekbedrijven en de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen hun krachten bundelen voor een duurzame productie en een optimale oogst. Dat initiatief is nu genomineerd voor de Computable Awards 2018 als ‘ICT-project van het jaar in het MKB’. Wij mochten een animatie maken om te laten zien wat FRUIT 4.0 precies is, én om ervoor te zorgen dat zij straks die prijs binnenslepen.

 
Computable reikt op dinsdag 30 oktober 2018 voor de dertiende keer op rij de Computable Awards uit, de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers én de vakjury in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden.

 

Wat is FRUIT 4.0?

Met FRUIT 4.0 wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van datamanagement en precisietechnieken. Met camera’s wordt de ontwikkeling van de bloesem vervolgd om het verloop van de oogst te kunnen voorspellen. Met deze geautomatiseerde precisietechnieken voor gewasbescherming en ziektebestrijding wordt het mogelijk om de teelt te optimaliseren op een efficiënte en duurzame wijze. Bovendien weten telers straks tot op het perceel, de rij en de boom nauwkeurig welke opbrengst en kwaliteit ze kunnen verwachten. Met FRUIT 4.0 zet de Nederlandse fruittelers Organisatie een grote stap in de toepassing van hoogwaardige technologie.

 

Wat deed VRHL?

Wij ontwierpen een storyboard, schreven mee aan het videoscript, vertaalden het script en maakten ook de animatie. In de animatie wordt precies duidelijk wat FRUIT 4.0 is en roepen we mensen op om op de Nederlandse fruittelers Organisatie te stemmen. 30 oktober worden de Computable Awards uitgereikt. Benieuwd naar de video? Bekijk ‘m hieronder:

 

Wil jij ook een mooie animatie of video?

Neem contact met ons op, wij gaan graag voor je aan de slag!

TAGS
Animatie Copy Video

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

Introductiecampagne Kleine Kwalen via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen, over de diagnostisering en behandeling van veel voorkomende aandoeningen. Maar Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar én de boekenreeks is vernieuwd! Om de nieuwe versie van Kleine Kwalen te promoten, zowel online en offline, schakelde opdrachtgever Bohn Stafleu en Loghum (afgekort BSL) ons een social media strategie te schrijven en uit te voeren.

Lees meer

Klanten laten sparen voor Faceboooeeeek-klikbudget

De Groot-Verburg is een leverancier van kazen aan speciaalzaken door heel Nederland. Om hun kaas, de Gooische Pikante, te promoten bij de consument, bedachten we een slimme Facebook-actie!

Lees meer

Een crossmediale aanpak voor Freek Hypotheek

De huizenmarkt is al een paar jaar een hot item. Om een huis te kopen, moet je natuurlijk een hypotheek afsluiten. En wie kun je daar nu beter voor inschakelen dan Freek Hypotheek, dé hypotheekadviseur in de regio! Sinds dit jaar zorgen wij er door middel van een crossmediale aanpak voor dat Freek op de kaart wordt gezet.

Lees meer

Opvallende campagne: zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Docenten en andere medewerkers van mboRijnland werken op dagelijkse basis met persoonsgegevens. Maar… hoe zorgen zij nu dat ze zorgvuldig omgaan met deze gegevens?  Daar heeft mboRijnland wel wat tips voor! Wij bedachten een campagne om deze tips intern aan de man te brengen.

Lees meer

MBO Luchtvaarttechniek, niet zomaar een opleiding

De luchtvaartsector schreeuwt om goed opgeleide techneuten. Om meer studenten aan te trekken maakten wij voor 5 ROC's - die samenwerken onder de naam MBO Luchtvaarttechniek - een gloednieuwe website, video's, foto's, online banners, een leaflet en een social media campagne. Het resultaat?

Lees meer