Duurzaam logo voor gemeente Kaag en Braassem

Duurzaam logo voor gemeente Kaag en Braassem

VRHL Case

De gemeente Kaag en Braassem ligt middenin het Groene Hart in de provincie Zuid-Holland. Omdat Kaag en Braassem druk bezig is een zo duurzaam mogelijke gemeente te worden, vroeg de gemeente ons om een icoon en logo te ontwikkelen, gebaseerd op het duurzaamheidslogo van de gemeente Alphen aan den Rijn. VRHL’s vormgevers gingen direct aan de slag!

 

Duurzaamheid is belangrijk

Zowel voor de gemeente Kaag en Braassem als de bedrijven en de inwoners. Maar vooral voor het milieu en de natuur. Daarom ontwikkelt een duurzaamheidsplatform ideeën op het gebied van duurzaamheid, zoals slimme manieren voor de opwekking van energie, energiebesparing in woningen en bedrijven, oplossingen voor hergebruik van materialen en alle andere duurzame ideeën. Het platform adviseert vervolgens de gemeente Kaag en Braassem over initiatieven die bijdragen aan een energieneutrale gemeente.

 

De opdracht

De gemeente Kaag en Braassem wil net als de gemeente Alphen aan den Rijn duurzaamheid uitstralen en daarom hetzelfde logo en duurzaamheidsicoon doorvoeren. Na goedkeuring van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben onze vormgevers op basis van het Alphense logo een logo en icoon voor de gemeente Kaag en Braassem ontworpen. Daarbij komen het water, het groen en de molens als herkenning terug. Dit is het resultaat:

Logo ontwerpen Kaag en Braassem-4
Vormgeving logo
Vormgeving icoon
Logo Kaag en Braassem vormgeven

 

Wil jij ook een nieuw logo of icoon laten ontwerpen? Onze accountmanagers helpen je graag verder!

TAGS
Creatie Logo Vormgeving

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

Bake Out: a night out of the box

Bake Out: een uniek event, voor iedereen die werkzaam is in de ambachtelijke bakkerij. Wij bedachten de naam, ontwikkelden de huisstijl en verzorgden een mooie crossmediale campagne om honderden tickets te verkopen.

Lees meer

Cum Laude: prijswinnende kaas, gemaakt op de boerderij.

De Bond van Boerderijzuivelbereiders, een mooie club van ondernemende boeren, maakt de lekkerste kaas van Nederland. Dat moet iedereen weten én kopen! Is dat moeilijk? Met een goed idee valt dat best mee. Lees het hier!

Lees meer

WATT moeten MKB-ondernemers weten over de Informatieplicht Energiebesparing?

WATT moeten MKB-ondernemers weten over de naderende Informatieplicht Energiebesparing? Best veel en dat bundelen wij in een mooie campagne. Lees hier WATT we precies deden voor MKB Nederland in samenwerking met meer dan 50 partners.

Lees meer

Alphen aan den Rijn krijgt de city marketing die het verdient!

Zet Alphen aan den Rijn op de kaart. Om te beginnen bij alle inwoners en ondernemers in Alphen en de kernen daaromheen. Als een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken én te recreëren. Dat is in het kort de opdracht van Alphen City Marketing.

Lees meer

Introductiecampagne Kleine Kwalen via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen, over de diagnostisering en behandeling van veel voorkomende aandoeningen. Maar Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar én de boekenreeks is vernieuwd! Om de nieuwe versie van Kleine Kwalen te promoten, zowel online en offline, schakelde opdrachtgever Bohn Stafleu en Loghum (afgekort BSL) ons een social media strategie te schrijven en uit te voeren.

Lees meer