Bepaal zelf wat je ziet in een interactieve video

Bepaal zelf wat je ziet in een interactieve video

VRHL Case

Voor de promotiecampagne van de Collegebundel van Wolters Kluwer maakte VRHL Video een interactieve video. (Aankomende) rechtenstudenten zitten bij deze video achter het stuur en bepalen zélf wat ze gaan zien in de video.

 

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Interactieve video’s zijn dynamische video’s waarbij de kijker zelf beslist wat hij of zij wilt zien. Op verschillende momenten in de video kan de kijker een keuze maken met aanklikbare buttons. Over het algemeen worden interactieve video’s langer én beter bekeken. Daarom worden ze steeds vaker als onderdeel van de marketingmix ingezet.

 

Video voor Wolters Kluwer

Zo ook voor de promotiecampagne van de Collegebundel van Wolters Kluwer. We bedachten een concept voor een interactieve video, schreven het script, filmden advocaat Marije Louisse en monteerden het geheel uiteindelijk tot een toffe interactieve video. De video is zowel op desktop als op smartphones en tablets te bekijken. Bekijk het resultaat!

 

Dáárom een interactieve video

Super leuk natuurlijk, zo’n interactieve video. Maar waarom zou je kiezen voor een interactieve video?

  • Je kunt veel meer vertellen in één video. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere boodschappen en/of verhaallijnen onder de aandacht brengen. Ook kun je meerdere mensen aan het woord laten.
  • Je creëert meer betrokkenheid en interactie: de kijker bepaalt namelijk zelf wat hij of zij gaat zien. Hierdoor blijft hij geboeid! Een video is veel leuker als je zélf de touwtjes in handen hebt.
  • Je kunt gemakkelijker leads genereren en de conversie verhogen. Je kunt kijkers bijvoorbeeld direct vragen om hun mailadres in te vullen voor een whitepaper. Of hen de mogelijkheid bieden om direct een bestelling te plaatsen of aankoop te doen vanuit de video.

 

Mogelijkheden voor jouw organisatie

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van interactieve video? En of het ook geschikt is ter promotie van jouw product, merk of organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

TAGS
Concept Film interactieve promotiecampagne script Video

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

Introductiecampagne Kleine Kwalen via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen, over de diagnostisering en behandeling van veel voorkomende aandoeningen. Maar Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar én de boekenreeks is vernieuwd! Om de nieuwe versie van Kleine Kwalen te promoten, zowel online en offline, schakelde opdrachtgever Bohn Stafleu en Loghum (afgekort BSL) ons een social media strategie te schrijven en uit te voeren.

Lees meer

Klanten laten sparen voor Faceboooeeeek-klikbudget

De Groot-Verburg is een leverancier van kazen aan speciaalzaken door heel Nederland. Om hun kaas, de Gooische Pikante, te promoten bij de consument, bedachten we een slimme Facebook-actie!

Lees meer

Een crossmediale aanpak voor Freek Hypotheek

De huizenmarkt is al een paar jaar een hot item. Om een huis te kopen, moet je natuurlijk een hypotheek afsluiten. En wie kun je daar nu beter voor inschakelen dan Freek Hypotheek, dé hypotheekadviseur in de regio! Sinds dit jaar zorgen wij er door middel van een crossmediale aanpak voor dat Freek op de kaart wordt gezet.

Lees meer

Opvallende campagne: zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Docenten en andere medewerkers van mboRijnland werken op dagelijkse basis met persoonsgegevens. Maar… hoe zorgen zij nu dat ze zorgvuldig omgaan met deze gegevens?  Daar heeft mboRijnland wel wat tips voor! Wij bedachten een campagne om deze tips intern aan de man te brengen.

Lees meer

MBO Luchtvaarttechniek, niet zomaar een opleiding

De luchtvaartsector schreeuwt om goed opgeleide techneuten. Om meer studenten aan te trekken maakten wij voor 5 ROC's - die samenwerken onder de naam MBO Luchtvaarttechniek - een gloednieuwe website, video's, foto's, online banners, een leaflet en een social media campagne. Het resultaat?

Lees meer