Bepaal zelf wat je ziet in een interactieve video

Bepaal zelf wat je ziet in een interactieve video

VRHL Case

Voor de promotiecampagne van de Collegebundel van Wolters Kluwer maakte VRHL Video een interactieve video. (Aankomende) rechtenstudenten zitten bij deze video achter het stuur en bepalen zélf wat ze gaan zien in de video.

 

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Interactieve video’s zijn dynamische video’s waarbij de kijker zelf beslist wat hij of zij wilt zien. Op verschillende momenten in de video kan de kijker een keuze maken met aanklikbare buttons. Over het algemeen worden interactieve video’s langer én beter bekeken. Daarom worden ze steeds vaker als onderdeel van de marketingmix ingezet.

 

Video voor Wolters Kluwer

Zo ook voor de promotiecampagne van de Collegebundel van Wolters Kluwer. We bedachten een concept voor een interactieve video, schreven het script, filmden advocaat Marije Louisse en monteerden het geheel uiteindelijk tot een toffe interactieve video. De video is zowel op desktop als op smartphones en tablets te bekijken. Bekijk het resultaat!

 

Dáárom een interactieve video

Super leuk natuurlijk, zo’n interactieve video. Maar waarom zou je kiezen voor een interactieve video?

  • Je kunt veel meer vertellen in één video. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere boodschappen en/of verhaallijnen onder de aandacht brengen. Ook kun je meerdere mensen aan het woord laten.
  • Je creëert meer betrokkenheid en interactie: de kijker bepaalt namelijk zelf wat hij of zij gaat zien. Hierdoor blijft hij geboeid! Een video is veel leuker als je zélf de touwtjes in handen hebt.
  • Je kunt gemakkelijker leads genereren en de conversie verhogen. Je kunt kijkers bijvoorbeeld direct vragen om hun mailadres in te vullen voor een whitepaper. Of hen de mogelijkheid bieden om direct een bestelling te plaatsen of aankoop te doen vanuit de video.

 

Mogelijkheden voor jouw organisatie

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van interactieve video? En of het ook geschikt is ter promotie van jouw product, merk of organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

TAGS
Concept Film interactieve promotiecampagne script Video

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

Bake Out: a night out of the box

Bake Out: een uniek event, voor iedereen die werkzaam is in de ambachtelijke bakkerij. Wij bedachten de naam, ontwikkelden de huisstijl en verzorgden een mooie crossmediale campagne om honderden tickets te verkopen.

Lees meer

Cum Laude: prijswinnende kaas, gemaakt op de boerderij.

De Bond van Boerderijzuivelbereiders, een mooie club van ondernemende boeren, maakt de lekkerste kaas van Nederland. Dat moet iedereen weten én kopen! Is dat moeilijk? Met een goed idee valt dat best mee. Lees het hier!

Lees meer

WATT moeten MKB-ondernemers weten over de Informatieplicht Energiebesparing?

WATT moeten MKB-ondernemers weten over de naderende Informatieplicht Energiebesparing? Best veel en dat bundelen wij in een mooie campagne. Lees hier WATT we precies deden voor MKB Nederland in samenwerking met meer dan 50 partners.

Lees meer

Alphen aan den Rijn krijgt de city marketing die het verdient!

Zet Alphen aan den Rijn op de kaart. Om te beginnen bij alle inwoners en ondernemers in Alphen en de kernen daaromheen. Als een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken én te recreëren. Dat is in het kort de opdracht van Alphen City Marketing.

Lees meer

Introductiecampagne Kleine Kwalen via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen, over de diagnostisering en behandeling van veel voorkomende aandoeningen. Maar Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar én de boekenreeks is vernieuwd! Om de nieuwe versie van Kleine Kwalen te promoten, zowel online en offline, schakelde opdrachtgever Bohn Stafleu en Loghum (afgekort BSL) ons een social media strategie te schrijven en uit te voeren.

Lees meer