Bepaal zelf wat je ziet in een interactieve video

Bepaal zelf wat je ziet in een interactieve video

VRHL Case

Voor de promotiecampagne van de Collegebundel van Wolters Kluwer maakte VRHL Video een interactieve video. (Aankomende) rechtenstudenten zitten bij deze video achter het stuur en bepalen zélf wat ze gaan zien in de video.

 

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Interactieve video’s zijn dynamische video’s waarbij de kijker zelf beslist wat hij of zij wilt zien. Op verschillende momenten in de video kan de kijker een keuze maken met aanklikbare buttons. Over het algemeen worden interactieve video’s langer én beter bekeken. Daarom worden ze steeds vaker als onderdeel van de marketingmix ingezet.

 

Video voor Wolters Kluwer

Zo ook voor de promotiecampagne van de Collegebundel van Wolters Kluwer. We bedachten een concept voor een interactieve video, schreven het script, filmden advocaat Marije Louisse en monteerden het geheel uiteindelijk tot een toffe interactieve video. De video is zowel op desktop als op smartphones en tablets te bekijken. Bekijk het resultaat!

 

Dáárom een interactieve video

Super leuk natuurlijk, zo’n interactieve video. Maar waarom zou je kiezen voor een interactieve video?

  • Je kunt veel meer vertellen in één video. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere boodschappen en/of verhaallijnen onder de aandacht brengen. Ook kun je meerdere mensen aan het woord laten.
  • Je creëert meer betrokkenheid en interactie: de kijker bepaalt namelijk zelf wat hij of zij gaat zien. Hierdoor blijft hij geboeid! Een video is veel leuker als je zélf de touwtjes in handen hebt.
  • Je kunt gemakkelijker leads genereren en de conversie verhogen. Je kunt kijkers bijvoorbeeld direct vragen om hun mailadres in te vullen voor een whitepaper. Of hen de mogelijkheid bieden om direct een bestelling te plaatsen of aankoop te doen vanuit de video.

 

Mogelijkheden voor jouw organisatie

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van interactieve video? En of het ook geschikt is ter promotie van jouw product, merk of organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

TAGS
Concept Film interactieve promotiecampagne script Video

Deel deze blog

Andere blogposts en cases van VRHL Case

MBO Luchtvaarttechniek, niet zomaar een opleiding

De luchtvaartsector schreeuwt om goed opgeleide techneuten. Om meer studenten aan te trekken maakten wij voor MBO Luchtvaarttechniek een gloednieuwe website, video's, foto's, online banners, een leaflet en een social media campagne. Het resultaat?

Lees meer

Introductiecampagne Kleine Kwalen Online via social media

Veel huisartsen in Nederland maken gebruik van de bekende boekenreeks Kleine Kwalen: een kennisbank waar ruim 400 veel voorkomende aandoeningen in staan beschreven. En… Kleine Kwalen is nu ook online beschikbaar! Om Kleine Kwalen Online te promoten, schreven wij een social media strategie en voerden deze uit.

Lees meer

Ho ho hooooo… meeeeerry Christmas!

Wij houden van de feestdagen! Dan mogen we namelijk weer tientallen mooie, inspirerende kerst- en nieuwjaarswensen voor onze klanten bedenken en vormgeven. Vaak op het aller-aller-allerlaatste moment, maar dat mag de pret niet drukken. Benieuwd?

Lees meer

Online leadgeneratie met nieuwe website Freek Hypotheek

Een website is tegenwoordig meer dan alleen een digitaal visitekaartje. Met een juiste paginaflow kan je website een echte leadgenerator worden. Voor de nieuwe website van Freek Hypotheek gingen wij terug naar de tekentafel en bouwden we een ware salesmachine op.

Lees meer

Van D&K Autoglas naar DK Prototyping for Automotive Glass

DK benaderde ons voor een restyling van de 25 jaar oude huisstijl en een nieuwe website. Hieruit vloeide voort een personeelscampagne, een bedrijfsleaflet en diverse uitingen voor de beurs.

Lees meer